Stykker Friheden giver sammen med skuespillernes energi friske øjne på de ellers så kendte omgivelser.

Stykker Friheden giver sammen med skuespillernes energi friske øjne på de ellers så kendte omgivelser. Foto: Gisli Dua

Teater i Tivoli Friheden efter lukketid

Aarhus Teater rykker ind i tivoli og gør en tur i Frihedskarusellen og Piratskibet til noget helt nyt

Hvad er vildere end et tivoli efter lukketid? Det kribler og krabler i fantasien. En gruppe studerende ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus har skabt seks små stykker ved seks forlystelser, og gør publikum til blandt andet et begravelsesfølge og en skibsbesætning.

Friheden er en vandreforetilling, hvor publikum, opdelt i to grupper, bliver guidet rundt mellem de seks forlystelser i et fascinerende aftenunivers, som står i dunkel kontrast til dagens fest og farver.

Rablende kabaret

Stykket blander Tivolis karikerede og overdrevne udtryk med teaterverdenens. Det er lige dele rablende kabaret, spøgelseshistorie, elegier og eventyr. Men Pjerrot viser sig at være en mand med dyb psykologi, og en tur på mini-golfbanen handler mere om magtstruktur og slaveri end golf.

Hvad er vildere end et tivoli efter lukketid? Det kribler og krabler i fantasien.

Hvad er vildere end et tivoli efter lukketid? Det kribler og krabler i fantasien. Foto: Gisli Dua

Tivolis forvrængede verden vendes tilbage på vrangen af de seks dramatikerelevers sprudlende fortællelyst og et legesygt ensemble. Det hele bindes sammen af trommende stik i rend-drenge, der fungerer som guides for publikumsgrupperne, og på den måde kommer fortællingerne til at glide ind og ud af hinanden.

Friheden er en del af Aarhus Teaters Udflugten-koncept, hvor publikum flyttes ud af teatersædet og ind i ukendte rum, løsrevet fra teaterkonventioner. I denne vandreforestilling har seks dramatikerelever givet hver sit bud på en selvstændig brik i den samlede fortælling, og dette giver sammen med skuespillernes energi friske øjne på de ellers så kendte omgivelser.

Nye talenter

Aarhus Teater arbejder målrettet med at præsentere ny dansk dramatik og bringe nye talenter i spil, og hele den nye sæson byder på et historisk tæt samarbejde med Den Danske Scenekunstskole. Senere på sæsonen præsenterer teatret talentforestillingerne De Nye #1 og De Nye #2. .

Friheden spiller som en del af Aarhus Teaters Udflugten-koncept fra 23. august til 22. september. Senere på sæsonen præsenterer teatret talentforestilling

Publiceret 22 August 2018 15:00

SENESTE TV