Cirka en tredjedel af deltagerne har i år valgt at gå ruten i samlet flok. Omkring 30.000 løber de fem kilometer.

Cirka en tredjedel af deltagerne har i år valgt at gå ruten i samlet flok. Omkring 30.000 løber de fem kilometer. Foto: DHL

DHL er i år uden dræberbakken og med en ny Strandvejs-spurt

Mere end 47.000 aarhusianere deltager i DHL Stafetten 2018 i Mindeparken, der er næsten helt udsolgt og klar til løb, grill og hygge

Af
Bente Tahmasbi Hansen

8.000 kilometer elkabler og 13.000 kvadratmeter telt er på plads i Mindeparken og venter kun på 47.000 par ben, der til sammen vil løbe mere end 225.000 kilometer og forbrænde 13.500.000 kalorier. Det sker tirsdag 21., onsdag 22. og torsdag 23. august.

De overvældende store tal gør det ikke mindre hyggeligt at mødes med sine kolleger i små eller større grupper. Flere end nogensinde har valgt traveskoene frem for løbeskoene og at gå ruten, så de kan følges ad og tale sammen, imens de går. Som noget nyt starter gå-holdene ud med en fællessang: Sensommervise. Det sker i et samarbejde med Aarhus Festuge, der bygger bro med korsang: "Stemmer bygger bro", hedder det. Koret kan man også møde senere et sted på ruten.

I år møder man sangkor på ruten, tidligere har der været paraplyer på vejen.

I år møder man sangkor på ruten, tidligere har der været paraplyer på vejen. Foto: DHL

Man vil ikke bare møde et sangkor men måske også heppekor på DHL-ruten. Der er afsat plads til heppere på Strandvejen, fordi man der har muligheden for at spurte.

"Hvis man nu ikke kan nakke sine kolleger på den lange distance, kan man måske slå dem i spurten," siger Birgit Schultz, der er kommunikations- og presseansvarlig for DHL Stafetten 2018.

"En chip i depechen registrerer nemlig ikke bare den tid, man løber på, men også tiden på de 3-400 meter, der er udlagt til spurt. Man kan se begge tider på vores hjemmeside efter løbet," uddyber hun.

Dræberbakken er stemt ud

Tidligere var spurten på den meget lange bakke, også kaldet dræberbakken, på Carl Nielsens Vej. Den var elsket af nogle men hadet af flere. Og en Facebook-afstemning afgjorde diskussionen: 60 procent ønsker ruten fra 2017 uden dræberbakken. I år løber man op ad bakke på den først kilometer, ned ad bakke på den næste og lige ud på de sidste tre.

Der er tid til sjov og store smil.

Der er tid til sjov og store smil. Foto: DHL

"Nogle mener, at de havde bedre mulighed for at se godt ud, når de løb i mål ned ad bakke. Men de må affinde sig med at skulle løbe en lille smule opad," ler Birgit Schultz.

DHL er ikke bare blevet mere musikalsk og en bedre løbeoplevelse. Det er også blevet bedre for miljøet, fordi de store mængder af affald nu sorteres, så det kan genanvendes. Salling Group, der deltager med 2500 medarbejdere tirsdag, har ønsket at sortere meget detaljeret, fordi de gerne vil passe på miljøet.

Maja Alm løber med

De vil også gerne støtte løberen og verdensmesteren Maja Alm. Det gør de med et Team Danmark sponsorat. Som tak for det løber hun DHL sammen med blandt andre direktøren, Per Bank, tirsdag aften.

Op imod 45.000 aaarhusianere vil troppe op i Mindeparken for at motionere og hygge sig med kollegerne.

Mere end 47.000 aaarhusianere vil troppe op i Mindeparken for at motionere og hygge sig med kollegerne. Foto: DHL

Man kan altså få oplevelser på alle niveauer ved det populære motionsløb, der næsten er udsolgt. Der er nogle pladser tilbage om onsdagen og nogle få all inclusive pladser alle tre dage. All inclusive betyder, at der er rejst telt og dækket borde med grillbuffet, vin, øl og vand og kaffe. En ordning, der bliver mere og mere populær blandt virksomhederne.

Publiceret 21 August 2018 20:30

SENESTE TV