Tarzanbanen i Hvareballeskoven er en af de absolut mest populære legepladser for de to friske drenge, der tester steder ud for Børnenes Aarhus, som findes på Facebook og Instagram.

Tarzanbanen i Hvareballeskoven er en af de absolut mest populære legepladser for de to friske drenge, der tester steder ud for Børnenes Aarhus, som findes på Facebook og Instagram. Foto: Børnenes Aarhus

Guide til fem fede legepladser

Få inspiration til at komme ud på de sjoveste legepladser med børnene - og ro til forældrene

Af
Camilla Frederiksen - Børnenes Aarhus

Beringsminde

Skjult mellem villakvarter og skov finder man en helt igennem skøn naturplet med en nyere legeplads. Man kan med fordel snuppe en bold med, picnickurv og hive to timer ud af kalenderen, for der er rigeligt at give sig til. For eksempel kan man prøve kræfter med skrænten, som med garanti giver beskidte bukser, gå en tur i skoven, plukke æbler og gå på opdagelse.

Der er: Legeplads, græsplæne, bænke, æbletræog skov

Adresse: Tranebærvej 44, 8220 Brabrand

Adresse: Tranebærvej 44, 8220 Brabrand Foto: Børnenes Aarhus

Reginehøj

Børnenes Aarhus vurderer som udgangspunkt ikke legepladser, da en legeplads opfattes forskelligt fra barn til barn. Men, de gør altså lige en undtagelse, for legepladsen ved Reginehøj er én af byens absolutte bedste. Den er stor, og der er leg for alle aldersgrupper. Man finder nemlig et legeområde for børn i alderen 0-3 år og til de større børn i alderen 4-12 år. Er teenageren med på tur, så er der basketball og fodboldbane lige ved siden af legepladsen og så bliver man vist aldrig for voksne til en tur på svævebanen.

Der er: En stor legeplads, svævebane, boldbaner, bænke, rimelige parkeringsmuligheder

Adresse: For enden af Kastaniegade, 8200 Aarhus N

Legepladsen ved Reginehøj er en af byens absolut bedste.

Legepladsen ved Reginehøj er en af byens absolut bedste. Foto: Børnenes Aarhus

Holmebypark

Æblesæsonen er rigtig gået i gang, hvilket betyder at man må plukke en hatfuld æbler og pære fra naturens spisekammer. Det betyder også, at man med sikkerhed finder nogle lækre madæbler i Holmebypark, der er nemlig en stor æblelund og ikke mindst en rigtig hyggelig legeplads. For drengene var det næsten sjovere at finde gode æbler end at lege på legepladsen. Dog er den bestemt et besøg værd, da I finder nogle skønne klatretræer og en ret stor sansegynge.

Der er: Legeplads, park, æbletræe, klatretræer, gode parkeringsmuligheder ved vejen

Adresse: Bushøjvej 255, 8270 Højbjerg

Det kan være sjovere at finde gode æbler, end at lege på legepladsen i Holmebypark.

Det kan være sjovere at finde gode æbler, end at lege på legepladsen i Holmebypark. Foto: Børnenes Aarhus

Tarzanbane

Hvis der er noget som Camilla Frederiksens drenge elsker, så er det en udfordrende Tarzanbane, som både driver dem til vanvid og giver dem et kæmpe selvtillidsboost når det hele lykkes. Det er lige, hvad Tarzanbanen i Havreballe Skov bidrager med. For den er bestemt udfordrende og kræver også at man prøver den mere end en gang, hvilket også gør den til et oplagt udflugtssted.

Der er: Tarzanbane, skov, officiel hundeskov (hunde må gå uden snor), sø, gode parkeringsmuligheder

Adresse: I hjørnet ved Stadion Allé og Havreballe Skovvej, 8000 Aarhus C

Tarzanbanen i Havreballe Skov er både udfordrende og sjov.

Tarzanbanen i Havreballe Skov er både udfordrende og sjov. Foto: Børnenes Aarhus

Nær Vibycentret

Bagved Viby Bibliotek finder I en faktisk en ret så hyggelig legeplads. Den er næsten helt ny og skiller sig lidt ud fra den legepladsestil, som Børnenes Aarhus er vant til at se. Dette gjorde måske legepladsen lidt mere spændende for Camilla Frederiksens drenge, som sagtens kunne have brugt en time på legepladsen, også selvom den faktisk ikke er overvældende stor.

Der er: Legeplads, boldbaner, parkering ved Viby bibliotek

Adresse: Skanderborgvej 170, 8260 Viby (bibliotekets adresse, legepladsen er placeret lige bagved)

En ret så hyggelig legeplads i Viby.

En ret så hyggelig legeplads i Viby. Foto: Børnenes Aarhus

Publiceret 19 August 2018 08:00

SENESTE TV

Præsteklumme:

Livstræets krone

præsteklumme En af de meget populære sange ved vores morgensang med eleverne fra Lystrup Skole er 'Livstræets krone'. Den appellerer umiddelbart til børn og unge mennesker. Men den bliver også jævnligt bragt i forslag for eksempel til dåbsgudstjenester og konfirmationer. Det er da også en dejlig, livsbekræftende sang, der sunget første gang ved indvielsen af et stort billedtæppe på Silkeborg Højskole. Tekst og melodi blev skrevet af to lærere på Højskolen, Erik Lindebjerg og Hans Holm. Sangen har et herligt refræn:

Lad dem lege i livstræets krone,

lad dem føle, at livet er stort,

lad dem skue de blå horisonter

og himmelhvælvingens port.

Hvem vil ikke gerne lege i livstræets krone og føle, at livet er stort, når der er så meget andet, der kan trykke mennesker ned og gøre os til slaver af job og tid? Mon ikke alle drømmer om blå horisonter og en strålende lys himmelhvælving? Det poetiske sprog skaber billeder, som vi forbinder os til med følelser og håb.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn

Men det rationelle sprog taler anderledes realistisk og nøgternt om de kendsgerninger, der ikke er til at komme uden om. Jeg har lige været til et foredrag med meteorologen Mikael Jarnvig om 'Klima og kærlighed', hvor det rationelle sprog især blev taget i brug. De var nemlig mange kolde og alarmerende facts i det foredrag. Men klimaet kan vi ikke alene forholde os til med vores fornuft. De store spørgsmål involverer også vores følelser. Vi må have kærligheden med.

Præsteklumme: At blive set

I sit foredrag refererede Mikael Jarnvig en tale om klimaet, som Barack Obama holdt som USA's præsident i 2015. I sin tale sagde Obama følgende: ”De menneskelige aktiviteter er skyld i store klimaændringer. I de senere år har vi set usædvanligt stærke storme, lange perioder med tørke, kraftige skovbrande og voldsomme oversvømmelser. Indlandsisen smelter så hurtigt, at National Geograhic hele tiden må ændre deres kort. Vi er den første generation til at føle, hvor alvorlige klimaændringerne er – og vi er den sidste generation, der kan nå at gøre noget ved det.”

Det er meget alvorlig tale, som nok kan gøre en og anden desillusioneret. Men det er også en tale, som holder mennesket fast på det ansvar, vi er blevet betroet, som Guds skabninger og forvaltere af klodens vand, luft, jord – ja, hele den rige natur, som vi er indfældet i og afhængig af.

Og her er det så, at kærligheden kommer ind. Kærligheden til den blå planet, der er vores fælles hjem. Vi må tage ansvaret på os af kærlighed til vore medmennesker rundt om på hele kloden, såvel som til vore egne børn og børnebørn. Vi kan ikke være ligeglade og bare bruge løs, som om der var uanede ressourcer, og som om vores 'brug-og-smid-væk' mentalitet er uden konsekvenser. Vi skal lytte til fornuft og bruge både hjerte og forstand. Og det skal vi gøre, for at vore efterkommere også kan synge med på sangen om legen i livstræets krone, der får os til at føle, at livet er vidunderligt stort.