Det bliver en stor folkefest, når der er VM i sejlads i Smilets By.

Det bliver en stor folkefest, når der er VM i sejlads i Smilets By. Foto: Aarhus2018

VM i sejlads bliver en stor folkefest

Det er den største sportsevent nogensinde på aarhusiansk jord, når VM i sejlads finder sted

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

sejlads OL-deltagere, musik, aktiviteter og sport på verdensniveau bliver en del af Aarhus, når VM i sejlads løber af stablen 30. juli til 12. august.

Arrangørerne har valgt at dele eventen op i to dele nemlig den sportslige del, hvor der bliver kåret 12 verdensmestre og så folkefest-delen, hvor der vil være aktiviteter og underholdning for alle - unge som ældre.

I de første tre dage vil der være en masse summen af liv, hvor sejlerne ankommer og forbereder sig på VM, som for alvor starter med indledende sejladser 2. august. Her vil der være en stor åbningsfest klokken 19.30-21, hvor blandt andre det ikoniske Aarhus-band Michael Learns To Rock kommer og spiller.

Præcis som vi kender det fra OL-indmarch vil sejlerne også her bærer deres lands faner, og det hele kommer til at foregå ude i vandet ved havnepladsen, hvor det er muligt at stå langs havnekanten fra Dokk1 og frem til Navitas og følge med i det hele.

"Vi har en målsætning om, at det bliver en stor folkefest og oplevelse for dem, der kommer, samtidig med, at vi gerne vil udbrede kendskabet til sejlsporten. Vi håber, at det bliver en fest for alle - også dem, der ikke er sejlsportsinteresserede. Blandt andet derfor har vi også valgt, at alt hvad der foregår under VM i sejlads er gratis for alle," siger kommunikationsansvarlig for VM Cathrine Bianca Christensen.

En masse aktiviteter

Til den store folkefest vil de besøgende blandt andet kunne opleve 100 forskellige aktører, der kommer og laver gratis aktiviteter som at ro i kano, prøve kræfter med sejlsporten, forsøge sig med stand up paddle og meget mere. Derudover vil der også være en lang række aktiviteter for børnene, og blandt andet er flere af byens museer med ved arrangementet.

Og alt sammen er altså gratis lige med undtagelse af, hvis man ønsker at komme ud på vandet med et af de to tall ships, der lægger til ud for Dokk1. Fra dem kan man blive sejlet ud på vandet og så følge sejladserne på helt tæt hold.

Følg sejladserne på storskærm

Under det store mesterskab vil der være ni sejlbaner, og selve medaljebanen bliver lavet så tæt på tribunerne som muligt, så publikum kan følge med. Derduover bliver der opsat en storskærm tæt på Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor der også vil være en speaker, der holder publikum godt orienteret om, hvad der foregår ude på vandet.

Derudover vil der være en masse presse til stede fra hele verden, så med andre ord bliver Aarhus promoveret i en lang række lande.

"Der kommer et internationalt produktionsselskab og laver broadcasts fra alle sejladserne. Vi håber, at vi får det ud til 50 nationer, så Aarhus vil altså blive vist i store dele af hele verden," siger Cathrine Bianca Christensen.

Der er en målsætning om, at der kommer omkring 400.000 mennesker til Aarhus i forbindelse med sejladserne. Det er inklusiv 1.500 sejlere fra 100 nationer og cirka det samme antal trænere og officiels, samt sponsorer, presse og borgerne på Aarhus Ø.

Publiceret 24 July 2018 06:00

SENESTE TV