Hos Grød i Aarhus Central Food Market kan du få en lækker iskaffe med karamel. En rigtig lækkerbidsken på en varm sommerdag. Foto: Aarhus Update

Hos Grød i Aarhus Central Food Market kan du få en lækker iskaffe med karamel. En rigtig lækkerbidsken på en varm sommerdag. Foto: Aarhus Update

Guide: 5 x kølende iskaffe, som kan anbefales

Iskaffe er et hit, når de høje temperaturer indtræder. Aarhus har flere forskellige steder, hvor den lækre og forfriskende drik bliver solgt om sommeren. Her har du fem af dem

Af
Helle Louise Gurvig

GRØD

Grød byder på en velsmagende iskaffe, som er blandet op med lækker karamel. Den lille bod ligger blandt de mange andre i Central Food Market og er rigtig hyggelig.

Iskaffen bliver serveret med et flot og indbydende udseende. Karamellen hænger fast på siden af plastikglasset, hvilket betyder, at man skal have skrabet og rørt ret meget rundt, før den friske drik kan nydes. Selve kaffesmagen er ikke ret tydelig grundet den store mængde karamel, men det er gode nyheder til iskaffe elskerne, der ikke elsker kaffesmagen.

En iskaffe koster 40 kroner inklusiv karamellen. Det er ofte tilfældet, at tilbehøret såsom karamel koster ekstra, men Grød har valgt at inkludere det i prisen.

Grød - Aarhus Central Food

Market

Skt. Knuds Torv 7-9

8000 Aarhus C

ZIGGY

Åboulevarden er kendt for at have hyggelige caféer/restauranter. Ziggy Sidewalk befinder sig på solsiden, og har en smuk udsigt over Aarhus å.

Blandt så meget andet, har Ziggy iskaffe på menuen. Som tilbehør kan der vælges mellem chokolade, vanilje, hasselnød og karamel for 5 kroner ekstra. Jeg købte min iskaffe med karamel som tilbehør. Endnu engang er karamellen meget kraftig i drikken, hvilket betyder, at kaffesmagen ikke er nær så gennemtrængende. Eftersmagen er dog mest præget af kaffen.

Iskaffen koster 47 kroner. Lidt dyrt, men så er oplevelsen inklusiv, at man sidder på café med vennerne. Ziggy havde en hurtig service, og jeg blev serviceret fra minuttet, jeg satte mig ned.

Ziggy (Café Sidewalk)

Åboulevarden 56-58

8000 Aarhus C

BARESSO

Baresso var en af de første espresso- og kaffebarer i Danmark. De er kendt af de fleste, og har mange butikker rundt omkring i landet. I Aarhus ligger der 5 inde i midtbyen, så der er altid en butik i nærheden.

Baresso fokuserer meget på deres mange kaffevarianter. Butikken hedder det ikke en iskaffe, men en islatte. Igen fik jeg iskaffen med karamel, hvilket her bliver kaldt islatte Caramel.

Iskaffen var meget tynd, og selv med det tilførte karamel, var væsken ikke blevet tykkere. Det gjorde dog ikke kaffen dårligere, som stadig havde en kraftig smag.

Serveringen var meget klassisk, og ikke noget specielt. Hele iskaffen kostede 49 kroner, og dette var inkl. karamellen.

Baresso - Søndergade

Søndergade 2

8000 Aarhus

PETER BEIER

Chokolader til højre og venstre er billedet, man går ind til, når man træder ind gennem døren i Peter Beier. Det er en flot butik.

Som en sommerspecial bliver der solgt iskaffe lavet på mælkechokolade fra butikken. Det er en meget anderledes iskaffe. Den havde chokoladestykker blandet sammen med kaffen. Drikken har en meget kraftig smag af kaffe, og resten af ingredienserne forsvinder lidt i kaffesmagen.

Iskaffen kostede kun 35 kroner, og er serveret i et fint plastikkrus. Hele processen, fra jeg bestilte, til drikken var drikkeklar, tog ret lang tid, men der var rigeligt af lækre varer at kigge på i ventetiden.

Peter Beier - Chocolatier

Ryesgade 35

8000 Aarhus C

SOCIAL FOODIES

På Bruuns Gade ligger en lille butik, som er kendt for mange forskellige produkter. Social Foodies har en meget anderledes måde at lave iskaffe på, end de ovennævnte.

Kaffen bliver lavet på deres hjemmelavet vaniljeis, og derefter blandet op til en iskaffe. Dette gør, at drikken ikke har en ret gennemtrængende smag, og er en del mere neutral. Konsistensen minder lidt mere om en milkshake end en iskaffe grundet vaniljeisen.

Et glas iskaffe koster 45 kroner, hvilket er en fair pris. Jeg havde dog mere ideen om en milkshake, da jeg smagte den.

Social Foodies Aarhus

M. P. Bruuns Gade 60

8000 Aarhus C

Publiceret 08 July 2018 11:45

SENESTE TV