Omdannelsen af Marselisborg Parken går under titlen SPARK. Projektet er stadig under udvikling, og billedet er derfor ikke retvisende. Illustration: Kristine Jensen Tegnestue

Omdannelsen af Marselisborg Parken går under titlen SPARK. Projektet er stadig under udvikling, og billedet er derfor ikke retvisende. Illustration: Kristine Jensen Tegnestue

Liv og fællesskab i Marselisborg Parken

Indtil omdannelsen af MarselisborgCentrets udearealer er gennemført i 2020, er det muligt at deltage i forskellige offentlige aktiviteter, IndSPARK, i den grønne park

Af
Mai-Britt Lund Jeppesen

MarselisborgCentrets udearealer står overfor en stor og spændende omdannelse til i alt 45 mio. kroner kaldet SPARK. Formålet med SPARK, der står for ’Sundhed Park Aktiviteter Rehabilitering Klimatilpasning’, er at klimasikre parken mod regn og skybrud og samtidig give brugere, personale og naboer nye muligheder for udendørs og meningsfuld rehabilitering samt nye fællesskaber.

SPARK indvies først i 2020, men ventetiden bliver udnyttet til fulde med IndSPARK, som er en række vidt forskellige arrangementer, der finder sted i Marselisborg Parken cirka en gang om måneden hen over året.

Spektrum Arkitekter, der er en del af SPARK, står for at planlægge arrangementerne. Det næste IndSPARK har titlen ’Uvante udfordringer’ og finder sted lørdag 9. juni fra klokken 11 til cirka 15.

Her dyster blinde, kørestolsbrugere og folk helt uden funktionsevnenedsættelser i et anderledes orienteringsløb. Alle fra 14 år kan deltage. Herudover vil der hele dagen være et hyggeligt secondhand loppemarked, man kan gå på opdagelse i.

Kobler sundhed og natur

Samarbejdsparterne på SPARK tæller MarselisborgCentret, Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Aarhus Vand, Realdania og A.P. Møller Fonden. Her håber man, at IndSPARKene kan pege på nye måder at bruge området på og ambitionen er, at udearealerne kan komme til at fungere som ramme for fællesskaber, bevægelse, rehabilitering og kreativt værksted og simpelthen blive startskud til meget mere liv og aktivitet i parken.

SPARK er en mulighed for i én samlet løsning at skabe et sted, der kobler mennesker og sundhed med natur og miljø. Projektets overordnede formål er at skabe et nyt, levende byrum i og omkring MarselisborgCentret, der dels imødekommer behovet for udendørs rehabiliteringsaktiviteter til centrets brugere, dels behovet for en helstøbt klimatilpasningsindsats i området. Disse behov forenes altså ved anlægning af en ny offentlig park, der tilmed har potentiale til at øge den sociale inklusion ved at skabe møder mellem MarselisborgCentrets brugere, og de mange beboere i bydelen.

Publiceret 08 June 2018 07:00

SENESTE TV