Thomas Vovemod Lütken (th.) og Jonas Pindhund Hallberg står bag den aarhusianske forening, Givisme, der holder til i Vanebrudspalæet på Søren Frichs Vej 20. Pressefoto

Thomas Vovemod Lütken (th.) og Jonas Pindhund Hallberg står bag den aarhusianske forening, Givisme, der holder til i Vanebrudspalæet på Søren Frichs Vej 20. Pressefoto

Gavefest: "Vi forventer en helt magisk dag"

Foreningen Givisme har gjort den udendørs terrasse ved Vanebrudspalæet sommerklar og inviterer 9. juni indenfor til kultfestivalen Leftside. I år med et nyt tiltag; Gavefabrikken

Af
Mai-Britt Lund Jeppesen

Torsdag 7. juni lyder startskuddet til dette års Northside festival og med den Leftside; Givisme-festivallen der på det nærmeste har opnået kultstatus i Aarhus. Givisme er en prisbelønnet aarhusiansk forening, som de to vanebrydere Thomas Vovemod Lütken og Jonas Pindhund Hallberg står bag. De to startede foreningen tilbage i 2012 og omdannede i den forbindelse en noget ramponeret biludlejningsforretning på Søren Frichs Vej 20 til det, som i dag går under navnet Vanebrudspalæet.

For en god uges tid siden slog Givisme endnu engang dørene op til det gratis udendørs samlingssted, 'Verner Bryders kemiske fabrik'; en stor terrasse ned til Aarhus å, lige over for Brabrandstien. Terrassen har Vovemod og Pindhund siden 2013 stillet gratis til rådighed for aarhusianske foreninger og ildsjæle på den ene betingelse, at begivenheder, der afholdes der, skal være tilgængelige og gratis for alle aarhusianere. Det er blevet til en lang række af generøse arrangementer - lige fra velgørenhedsshows over koncerter til digtoplæsninger. Og rigtig meget andet.

”Vi er en flok mennesker, som hele tiden øver os i at give til andre uden at forvente at få noget igen – og vi prøver hvert år at invitere vores aarhusianske medborgere til at gøre det samme,” siger Thomas Vovemod om Givisme i en pressemeddelelse.

Generøsitet mellem fremmede

Den absolut største begivenhed på terrassen er Givisme-festivallen ’Leftside’, der i år løber af stablen lørdag 9. juni.

Under titlen 'Gavefabrikken' introducerer Leftside en slags gavefest, som inviterer en bred skare af aarhusianere i alle aldre og fra vidt forskelligt ophav indenfor – eller udenfor om man vil – på den hyggelige terrasse. Adgangsbilletten til Gavefabrikken er, at man som deltager giver de andre gæster smagsprøver på sin kunnen og dedikation, hvad end der er tale om musik, trylleri, akrobatik eller noget helt fjerde. Gerne med mulighed for, at øvrige gæster kan prøve selv. Fysiske gaver, mad og drikke - vel og mærke til fælles deling – giver også adgang.

”Vi forventer en helt magisk dag, hvor aarhusianerne opdager, hvor meget vi kan i den her by. Og så sker der bare noget helt særligt, når mennesker, der ikke kender hinanden, udviser generøsitet overfor hinanden,” siger Thomas Vovemod Lütken i pressemeddelelsen.

Givisme opstod som små skøre, legesyge eksperimenter med godhed tilbage i 2012. Siden har foreningen gennemgået en kolossal udvikling. To frivillige er blevet til over 100, og der kommer stadig flere til. Og med nye hænder til at tage fat og sommerens komme i form af sol og varme, er Givisme nu sæsonklar til nye eksperimenter. I første omgang altså Gavefabrikken under Leftside festivalen.

Publiceret 08 June 2018 06:00

SENESTE TV