Skønne falafler med grønt tilbehør hos Faour i Klostergade. Foto: Aarhus Update

Skønne falafler med grønt tilbehør hos Faour i Klostergade. Foto: Aarhus Update

Guide: De 5 bedste falafler i Aarhus

En falafel er en slags stegt vegetarisk 'frikadelle', som er yderst udbredt i Mellemøsten. De er en meget populær form for fastfood og i Aarhus har vi heldigvis flere steder, som laver forrygende gode falafler. Her får du fem af dem:

Af
Jan L. Pedersen

Faour

Faour ligger i Klostergade og ejes af Mustafa Faour, som kommer fra Gellerup, og det er han glad for. Den unge mand har om nogen været en mønsterbryder, og laver etnisk mad, uden så meget snak. Det gør han så godt, at han vandt Street food prisen i 2017, og derfra har det taget fart. Opskrifterne er hemmelige, og det er Mustafa Faours far, som er manden bag. Alt er hjemmelavet, og man kan følge med i det store åbne køkken.

Falafelen her er utrolig blød og frisk, og fyldt med smag. Ikke så voldsomt i smagen, men sammen med tilbehøret er det høj klasse. Man skal bruge tahindressing, siger de hardcore falafel-folk og ikke cremefraiche dressing, som vi ser de fleste steder i Aarhus.

Der er tre forskellige falafler på menuen til mellem 45 og 55 kroner.

Faour

Klostergade 32

8000 Aarhus C

fasd fasdf asd

fasd fasdf asd

The Hummus & Pita Bar

På Stjernepladsen ligger den libanesiske Pita og Hummus Bar. Hummus & Pita Bar er mest kendt for deres Pita. Men de laver også forrygende gode shawarma, falafler og andre libanesiske retter. Alt er hjemmelavet. Her er krydderiblandningen lidt anderledes end flere af de andre, hvilket blot er inspirerende. De moste kikærter er ligt grovere i det. Der var en flot sprød skorpe, blandede krydderurter og relativt saftige og bløde kikærter. Lækkert.

De smagte godt, uden tvivl et must at prøve!

Det er uddannede kokke, som ved, hvad de har med at gøre, som har ansvaret, og de følger originale libanesiske opskrifter.

Prisen for seks falafler er 25 kroner, og en pita med falafel koster 50 kroner. En vegetartallerken til 69 kroner.

The Hummus & Pita Bar

Randersvej 25

8200 Aarhus N

Royal Shawarma

En klassiker i Aarhus, som nok er mest kendt for deres shawarma. Men deres falafler smager helt forrygende godt. De er, selvfølgelig, med persille. Det giver farve. En lille smule frisk koriander smager jeg også. Sprød skorpe, ikke for hård, men fast. Intet smag af friture. Tak for det. Blød og cremet indeni. Der er moderat med spidskommen i. Man kan smage den, men den tager ikke for meget opmærksomhed, som spidskommen har det med at gøre.

Vi fik dem i en rulle, og her bliver de mast med en gaffel. Sammen med dressing og chili er vi tæt på himlen. Du kan også få falafel på en tallerken med salat til, hvis du ikke vil have brød til.

En stor rulle eller pita med falafel koster 59 kroner, en lille 49 kroner.

Royal Shawarma

Ryesgade 28

8000 Aarhus C

Byens Pita

En af de “nye” i klassen, som også altid har hjemmelavede falafel på menukortet, er Byens Pita i Nørregade. De laver også det hele selv. Deres falafler er gode og trækker kunder til. Skorpen var hård her, men sprød. De var relativ bløde indeni. Der var masser af persille i, hvilket meget tydelig kan ses på den grønne farve. Falaflerne var mere krydret her. Der var ikke sparet på hvidløg og chili, bare så du ved det.

Dressingen er de klassiske, og den med urter eller cremefraiche dressingen er dem som anbefales. Her er siddepladsen indendøre.

Du kan godt få dine falafler løse, og spise dem med salat og/eller brød til, men prisen er den samme som for en pita. Prisen er 55 kroner for en omgang falafel i en pita.

Byens Pita

Nørregade 44

8000 Aarhus C

Falafel King

I den lille hjørnebygning ved rutebilstationen i Aarhus ligger Falafel King. Stedet, der før husede en bager, ser ikke ud af noget særligt. Indenfor i det lille skur står betjeningen og former falafler af hjemmelavet dej. Her laver de falafel, og har slået sig op på det. Det er et rendyrket falafelsted, og der er falafler i sandwich, pita og på tallerken.

Hjemmelavede falafler, hjemmelavet hummus og hjemmelavet dressing. Falaflerne er velsmagende. Sprøde, saftige og let krydrede. I deres sandwich er der salat, tomat, syltede agurker og rødløg. Sandwichen var pænt stærk pga de hele chilier. Desværre var brødet ikke hjemmelavet.

Falafel-sandwichen koster 35 kroner, hvilket er en lav pris i Aarhus.

Falafel King

Fredensgade 45A

8000 Aarhus C

Publiceret 30 May 2018 10:00

SENESTE TV