Aarhus Pride hylder mangfoldigheden med den årlige parade gennem byen 2. juni. Starten går fra Bispetorv kl. 11. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix

Aarhus Pride hylder mangfoldigheden med den årlige parade gennem byen 2. juni. Starten går fra Bispetorv kl. 11. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Scanpix Scanpix Denmark

Aarhus smiler i alle regnbuens farver

Der er dømt fest, godt humør og plads til mangfoldighed, når Aarhus Pride indtager Smilets By 2. juni

Af
Mai-Britt Kirstine Lund Jeppesen

Lørdag 2. juni bliver Aarhus indhyllet i alle regnbuens farver allerede fra kl. 11. Her er det nemlig blevet tid til den årlige Aarhus Pride Parade, der slanger sig fra Bispetorv og hele vejen gennem Smilets By til Officerspladsen.

I forlængelse heraf vil der i Musikhusparken være indrettet en hyggelig Pride Lounge, hvorfra borgmester Jacob Bundsgaard vil stå for den officielle åbning kl. 13.30. Derefter vil der fra den store scene være masser af gratis underholdning i form af standup, prisuddeling, taler samt musik fra blandt andre Theo X og Moody med Band. Græsset i parken vil byde på alt fra hoppeborge og havespil til fri leg og afslapning.

Fest til den lyse morgen

Årets officielle Pride Afterparty er hostet af natklubben GBAR og Aarhus Pride og afholdes i de lækreste rammer på Centralværkstedet i et nyt og unikt samarbejde. Mellem kl. 18 og 21 vil Centralværkstedet tilbyde lækker street-food fra boderne i gårdområdet. Og så er det tid til at røre arm- og benmuskler og danse amok i diskokuglens skær helt frem til kl. 4 søndag morgen.

“Vi plejer på Pride dagen at have et tætpakket dansegulv, fuldt hus og folk i uendelig kø udenfor døren. Desværre er vores fysiske rammer ikke større, og bare fordi der er Pride i byen, ændres dette ikke på magisk vis. Men det laver vi nu om på og udvider for en dag,” udtaler May-Britt Mølgaard Hansen fra GBAR i en pressemeddelelse om det nye samarbejde med Centralværkstedet.

Fire kampklare DJ´s står for at holde festen i gang hele natten. DJ Frau Hoppe, DJ Hofman, DJ Williams og DJ Steph ved, hvordan musikken skal skrues sammen for at skabe stemning og få dansegulvet fyldt.

“Vi elsker LGBT + miljøet og Aarhus, det er jo det, som vores sted ånder og lever for. Det er derfor altså en sand fornøjelse at kunne støtte Aarhus Pride, endnu mere end vi plejer, med dette brag af en fest” siger May-Britt Mølgaard Hansen.

Aarhus Pride er en hyldest til mangfoldigheden i Smilets By. Aarhus Pride er en kampdag og en festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering.

Aldersgrænsen til efterfesten er 18 år. Billetter kan købes på gbar.safeticket.dk

Publiceret 30 May 2018 10:00

SENESTE TV