Hos Bernth & Co kan du sammensætte din egen morgenmad mandag til lørdag fra kl. 9.00. Der er tre, fem eller syv serveringer til henholdsvis 75, 115 og 150 kroner. Foto: Aarhus Update

Hos Bernth & Co kan du sammensætte din egen morgenmad mandag til lørdag fra kl. 9.00. Der er tre, fem eller syv serveringer til henholdsvis 75, 115 og 150 kroner. Foto: Aarhus Update

Guide: 5 lækre morgenmadssteder i Aarhus

Morgenmad siges at være dagens vigtigste måltid. Vi har besøgt fem steder i city, hvor de tilbyder morgenmad - og altså ikke brunch

Af
Af Emma Laigaard

Bernth & Co

Den lille, hyggelige og intime café i Borggade specialiserer sig i sandwich, men deres morgenmad er heller ikke sådan at kimse af. Her kan du sammensætte din egen hver mandag til lørdag fra kl. 9.00. Konceptet er relativt enkelt. Du kan vælge tre, fem eller syv serveringer til henholdsvis 75, 115 og 150 kroner. Du bestiller altså kun det, du har lyst til. Menukortet byder til hverdag på otte serveringer, heriblandt lækkert friskbagt brød med økologisk smør, hindbær smoothie bowl og italiensk skinke med rosmarin og provolone ost.

Om lørdagen er der fire ekstra serveringer som tilvalg. Her kan du blandt andet nyde røræg med stegt pancetta eller en såkaldt Hotcake. På Bernth & Co er der ingen stress og jag. De intime omgivelser, betjeningen og den delikate morgenmad skaber rammerne for en perfekt start på dagen.

Bernth & Co

Borggade 12

8000 Aarhus

Lava - Restaurant og Café

Ved åen ligger Lava. De er kendt for deres sympatiske priser.

Især deres morgenmad er et hit, hvis man ønsker noget, som ikke er dyrt. Caféen ligger direkte ud til åen, og her er omkring 60 siddepladser i solsiden. Der er markiser, så du kan godt sidde ude, selvom du ikke ønsker direkte sol.

Prisen for alt det morgenmad, du kan spise, er 38 kroner. Fra klokken 9.00 til 12.00 kan du spise så meget, som du overhovedet kan få plads til fra buffeten.

Den består af græsk yoghurt, kogte æg, rullepølse, spegepølse, skinke, müsli, frisk frugt, nutella, ost, marmelade og caféens lækre, friske brød. Til prisen er det godt.

Kaffen koster 26 kroner for en stor kop og refills koster 14 kroner per kop. Kaffen er frisk og smager godt, hvilket betyder, at Lava nok har åen bedste priser på kaffe.

Lava - Restaurant og Café

Åboulevarden 22

8000 Aarhus C

Vesterlauget

I den hippe Vestergade ligger Vesterlauget, som er blevet lidt af en institution i Aarhus. Madbodegaen har formået at skabe deres helt egen stil. Lokalerne er rustikke, serveringen afslappet, og så er der en fantastisk atmosfære.

Der er ikke noget menukort på Vesterlauget, men på den store madtavle for enden af baren, kan man se, hvad de har at byde på. Udvalget er ikke stort, men maden er god og til at betale. Vi valgte at prøve Vesterlaugets morgenbræt til en beskeden pris på 50 kroner.

Brættet bestod af en nybagt bolle med smør og ost, et blødkogt æg, yoghurt med mysli og en hjemmelavet marmelade af tomat og vanilje. Specielt sidstnævnte var en positiv overraskelse.

Det var ikke den største portion, men det var passende som morgenmad.

Vesterlauget

Vestergade 50

8000 Aarhus

Café Åland

Jægergårdsgade er utvivlsomt en af Aarhus´ hyggeligste gader. I midten af februar åbnede Café Åland i den stemningsfulde gade.

Hvis du kan lide at sammensætte din morgenmad fuldstændig, som du vil, er Åland bestemt et besøg værd. Her kan vælges enten tre eller fem små retter fra menukortet til henholdsvis 89 og 129 kroner. Specielt deres avokado på ristet rugbrød og røget laksesalat i en mini croissant kan anbefales. Hvis man vil forkæles lidt ekstra, er der også pocheret æg med Skagenskinke og tomatkompot eller stenbiderrogn med klassisk tilbehør på menuen.

Herudover er der også lidt sødt. Deres sprøde vaffel med forskelligt tilbehør smager ualmindeligt syndigt. Så hvis man er en af de mere befærdede i Aarhus’ cafe-liv, så er det her nye skud på stammen bestemt et besøg værd.

Café Åland

Jægergårdsgade 9

8000 Aarhus

Globen Flakket

På Globen Flakket kan du alle hverdage nyde en uhørt billig morgenbuffet fra kl. 8.30 til 11.00.

Morgenbuffetens udvalg er relativt enkelt, men byder på flere lækkerier, heriblandt økologisk morgengrød med chiafrø og gojibær, blødkogte æg og ymer med to slags müsli og frisk frugt.

Herudover laver Globen Flakket 2 slags hjemmelavet brød, som kan nydes med en crunchy nutella eller tre forskellige slags pålæg.

Der burde altså være noget for enhver smag. Og så kan du spise så meget, som du overhovedet kan få plads til.

Prisen for hele herligheden er 42 kroner. Meget billigere kan det vist ikke gøres.

Dog skal det siges, at drikkevarerne er i den dyre ende. Men det er lidt, hvad man kan forvente, når man spiser ved Åboulevarden.

Globen Flakket

Åboulevarden 18

8000 Aarhus

Publiceret 26 May 2018 06:00

SENESTE TV