Aarhus Symfoniorkester vil blive ledet af tre 'maestroer' i den kommende sæson.

Aarhus Symfoniorkester vil blive ledet af tre 'maestroer' i den kommende sæson.

Faste maestroer og ambitiøst program: Det går godt for Aarhus Symfoniorkester

Med stor publikumsopbakning og en god økonomi i ryggen præsenterer Aarhus Symfoniorkester en ambitiøs sæson 2018-19. Fast tilknyttede maestroer er et af sæsonens store tiltag

Af
Mai-Britt Lund Jeppesen

Der er masser at glæde sig til også i sæson 2018/2019. Det forsikrede musikchef ved Aarhus Symfoniorkester, Kristian Rahbek Knudsen, om, da han tirsdag 1. maj præsenterede programmet for den kommende sæson.

"Det går godt for Aarhus Symfoniorkester. Vi spiller bedre end nogensinde, og vi oplever stor opbakning fra såvel publikum som fra partnere, der støtter orkestret økonomisk. Så hvordan bygger man videre på en sådan succes?"

Sådan lød spørgsmålet fra musikchefen. Et spørgsmål han brugte de næste 45 minutter på at besvare.

"Som et nyt tiltag går Aarhus Symfoniorkester fra at have en chefdirigent og en række løst tilknyttede dirigenter til at have tre store dirigenter fast tilknyttet," fortæller en stolt Kristian Rahbek Knudsen og lister de tre maestroer én for én: chefdirigent Marc Soustrot, der netop har forlænget sin kontrakt med Symfoniorkestret med tre år, den tyske dirigent Andreas Delfs og den finske dirigent Leif Segerstam.

Om Leif Segerstam, der bliver første gæstedirigent, siger musikchefen:

"Segerstam er tidligere chefdirigent for Radiosymfoniorkestret og har været tilknyttet flere store orkestre. Han er en levende legende med stor ekspertise indenfor nordisk musik, og det er en stor ære for så vel Symfoniorkestret som huset her at få ham som fast dirigent i en treårig periode."

Nyt, kendt og traditionelt

Der er ingen tvivl om, at det er et ambitiøst program, det 66 mand store Symfoniorkester præsenterer publikum for.

Som det første danske orkester nogensinde går Aarhus Symfoniorkester på scenen i koncerthuset Elbphilharmonien i Hamburg 23. august. Med Andreas Delfs som dirigent og den amerikanske sanger, indiemusiker og komponist, Shara Nova, som solist. En koncert der gentages ved Aarhus Festuges Gallaåbning lørdag aften 1. september.

Publikum kan desuden glæde sig til Brahms Festival med seks koncerter med store internationale solister samt Orgelfestival med blandt andet en koncert for hammondorgel af Anders Koppel. Der vil være gratis operagalla og Aarhus International Piano Competition Festival. Og så vil der være filmkoncerter: anden del af 'Ringenes Herre'-trilogien 'De to tårne' samt eventyret om 'Skønheden og Udyret'. Traditionen tro inviterer Aarhus Symfoniorkester naturligvis også til både jule- og nytårs-wienerkoncert.

Så meget og dog så lidt. Dette er bare et mikroskopisk udpluk af de mange forskelligartede koncerter, Aarhus Symfoniorkester byder på i den kommende sæson. Der er med andre ord masser af musikalske oplevelser at komme efter. Så slå lyttelapperne ud og – som Symfoniorkestrets eget slogan så rigtigt formulerer det - 'spil på alle dine strenge'.

Publiceret 16 May 2018 10:00