Tusindvis af studerende fester til Kapsejlads. Foto:

Tusindvis af studerende fester til Kapsejlads. Foto:

30.000 studerende til Kapsejlads i Uniparken

Universitetsparken summer af feststemte studerende til den årlige Kapsejlads

Af
Mai-Britt Kirstine Lund Jeppesen

Fra klokken 5 om morgenen begynder de studerende at indfinde sig i Universitetsparken på Aarhus Universitet. Med rammer af øl, tæpper og flere rammer øl under armene. Omkring 30.000 studerende møder op til den årlige Kapsejlads, hvor hurtige og tørstige roere fra udvalgte videregående uddannelsesinstitutioner i byen kæmper om Det Gyldne Bækken. I år foregår festlighederne fredag 4. maj, og alle er velkomne til at se med og heppe på deres favorit.

Den hæsblæsende ølstafet, der siden 1991 har været tradition på søen i Universitetsparken midt i den jyske hovedstad, er dagens absolutte højdepunkt. Det er her vinderen af Det Gyldne Bækken kåres. En titel de studerende kæmper om, som gjaldt det deres liv.

Måneders træning

Således går deltagerne også i skarp træning til det store søslag flere måneder inden Kapsejladsen. Der bundes øl i anseelige mængder, der spinnes om de tomme flasker et utal af gange, og der trænes roteknik og hurtige skift på vandet i Uniparken. Alt sammen i en fælles higen efter den ærefulde og eftertragtede pris: Det Gyldne Bækken.

Nøgen morskab

Et stort set lige så stort tilløbsstykke som ølstafetten er Kapsejladsens nøgenløb, hvor raske mænd og kvinder smider kludene og spurter tværs gennem parken, helt og aldeles som Gud har skabt dem. Ene og alene for deres egen OG de mange tusinde tilskueres morskabs skyld.

250 frivillige hjælper

Omkring 250 frivillige hjælper hinanden med at få det store arrangement afviklet på bedst mulig vis. Der skal stilles toiletvogne, madboder, barer og storskærme op, ligesom der skal arrangeres livemusik og konferenciers. Sidstnævnte er i år de to erfarne entertainere Anders Lund Madsen og Anders Breinholt. Et makkerpar der med garanti sørger for et brag af en fest fra tidlig morgen til sen aften denne forårs-fredag. Dagen derpå skal der ryddes op. En opgave de mange frivillige går op i at løse, så parken ikke lider under den årlige sejlads. Og så Kapsejladsen fortsat kan være en tilbagevendende begivenhed i Universitetets grønne omgivelser.

Publiceret 02 May 2018 15:00

SENESTE TV