Aarhus Kommune skal have ny kulturchef

Aarhus Kommune skal have ny kulturchef. I dag meddelte den 65-årige Ib Christensen, at han med udgangen af maj stopper som chef for kommunens kulturforvaltning efter to årtier på posten

Aarhus Kommunes kulturchef har valgt at sige stop efter næsten 20 års arbejde. Det sker efter, at der i weekenden blev sat punktum for den største kulturbegivenhed i Aarhus' historie, da byens virke som Europæisk Kulturhovedstad blev afsluttet. Han har sidste arbejdsdag 31. maj næste år. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: Sådan oplevede publikum Kulturhovedstadsåret
”Ib Christensen stopper på toppen af sin karriere. Jeg kan ikke forestille mig en flottere afslutning end Kulturhovedstaden. Han efterlader en by i kulturel topform. Aldrig har kulturlivet i Aarhus stået stærkere. Jeg vil gerne på hele byens vegne takke ham for en formidabel indsats og glæder mig over, at vi får glæde af ham nogle måneder endnu,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i pressemeddelelsen.
Ib Christensen begyndte i Aarhus Kommune 1. januar 1980. I 1990 blev han administrationschef i Aarhus Festuge. I 1995 blev han sekretariatsleder i Kulturhus Aarhus og i 1999 blev han chef for Kulturen. Det er med ham som kulturchef, at Aarhus Kommune blandt andet har fået etableret Filmby Aarhus og Godsbanen.  Desuden er han manden bag samtlige af kommunens kulturpolitikker og indførelsen af armslængdeorganer som Kunstrådet og øvrige kunstfaglige råd.
”Ib kan se tilbage på en imponerende flot liste af bedrifter. Han er en ægte ildsjæl, der har formået at sætte kulturen på dagsordenen. Det vil jeg gerne takke ham for. Nu skal vi i gang med at finde en ny kulturchef, der kan fortsætte det gode arbejde, og sikre at vi fastholder og udvikler det kulturelle momentum,” siger direktør for Kultur og Borgerservice Kirsten Jørgensen i pressemeddelelsen. 
jwh
 

Publiceret 12 December 2017 15:15

SENESTE TV