Slutspurt:

Fem ting du skal nå i kulturåret

Lokalavisen Aarhus bringer her en guide over nogle af de oplevelser, du stadig kan nå at besøge i kulturåret

Mere end 400 arrangementer har fyldt Aarhus og Region Midtjylland dette år i kraft af 'Europæisk Kulturhovedstad, Aarhus 2017'. Er du kommet af sted til nogle af dem?
Hvis svaret er nej, så frygt ikke. Du kan stadig nå det! Med knap halvanden måned tilbage i 2017 er der fortsat masser af aktiviteter.
Vi har på Lokalavisen Aarhus allieret os med folkene bag Aarhus 2017 for at give dig fem bud på ting, som du SKAL nå at opleve, inden kulturåret slutter.

Et brag af en afslutningsfest i midtbyen

Selvom der er arrangementer i kulturårs-regi i hele december, så rundes 'Aarhus 2017' officielt af 9. december med et brag af en gratis fest i Aarhus.
Finalen byder på mere end 75 gratis koncerter i Aarhus Midtby på 20 forskellige spillesteder. Og der burde være noget for enhver smag i form af metal, jazz, elektropop, rap, punkrock, klassisk, new folk, elektronisk musik og meget mere. De første bands går på scenen på Godsbanen klokken 14. Oplev også hele afslutningsceremonien i Hvide Sande på storskærm på Mellemarmen bag Dokk1 klokken 17-17.30. På Aarhus Havn mindes kulturåret desuden i lyd og billeder. Publikum kan også opleve en fortælling, som den aarhusianske digter Mads Mygind har skabt særligt til finalen. Showet varer 20 minutter og afsluttes med to minutters fyrværkeri. Hele det store program for dagen kan ses på www.aarhus2017.dk.

Med Aarhus Teater som kulisse går debatten i Hypotheticals. Fotograf Per Bille

Med Aarhus Teater som kulisse går debatten i Hypotheticals. Fotograf Per Bille

Hyphotheticals

Aarhus 2017 og Clement Kjersgaard inviterer til debat på Aarhus Teater 27. november. Overskriften er 'Revolution og Evolution - om forandring'. Margrethe Vestager, Lone Frank, Vincent F. Hendricks, Lene Tanggaard, Lina Ben Mhenni og mange flere får stillet spørgsmålet: 'Hvad er ægte forandring, og hvor skal den komme fra?'. Debatten begynder klokken 14 og fortsætter til klokken 22. Café Hack serverer suppe i pausen. Koster 300 kroner og 100 for studerende samt unge under 25 år.

Oplev Verden for dine fødder i Turbinehallen. Foto: Flamencoteatret

Oplev Verden for dine fødder i Turbinehallen. Foto: Flamencoteatret

What If Women Ruled The World

Hvad hvis kvinderne styrede verden? Dette spørgsmål stiller kunstneren Yael Bartana i sit nye teater- og filmprojekt. I projektet vil en gruppe af skuespillere og nogle af verdens skarpeste nationale og internationale kvindelige tænkere samles i Dr. Strangeloves War Room for at løse den globale nødsituation og stoppe dommedagsuret, før det er for sent. Bartana er kendt for at gøre brug af opdigtede scenarier for at undersøge spørgsmål fra den virkelige verden. Foregår i Studio 1 i Filmby Aarhus 22.-25. november.

Symphonic Residencies: Mesterlig mastodont

Aarhus Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus 2017 præsenterer Mahlers tredje symfoni. Det er en mastodont af et værk, både hvad angår orkestrets størrelse - og følelserne. Mahler mestrer yderpunkterne i musikken, fra de brutale strygerpassager til de små, fine blæsersoloer. Foregår 14.-15. december i Musikhuset Aarhus. Priser fra 145-330 kroner.

Verden for dine fødder

Oplev en række af flamencoens absolutte verdensstjerner blande blod med ny, dansk folkemusik og dans til stort folkebal i Turbinehallen. Her kulminerer 'Verden for dine fødder' som en storslået hyldest til de mindre byer i Region Midtjylland. 'Verden for dine fødder' har gennem året kunnet opleves i Ringkøbing, Tarm, Ry, Rønde og på Samsø. Hver by har skabt sit eget folkebal, med nye egnskompositioner, nye danse og egnsretter. Sker 22. december.

Publiceret 21 November 2017 16:00

SENESTE TV