Fest i gaden:

Klostertorvet forvandles til Cluster Square

Ligesom sidste år vil Klostertorvet under festugen blive til Cluster Square, som byder på en mangfoldig fest

Af
Af Jonas Wrede Hansen

Ved sidste års festuge forvandlede den aarhusianske kulturinstitution Culture Works Klostertorvet til et sandt mekka af kulturelle indslag under navnet Cluster Square.
Her mødtes byens kreative clusters, som på dansk kan oversættes til klynger eller foreninger, om fællesskabet og skabte samtidig rammerne for nye møder mellem byens borgere. Over 20.000 mennesker deltog i den store gadefest, som bød på alt fra musik og kunst til mad og andre hyggelige stunder. I år vender den kulturelle plads stærkt tilbage, og spørger man Mads Severinsen fra Culture Works, kan man godt begynde at glæde sig til en endnu bedre udgave af Cluster Square ved årets Aarhus Festuge.
“Sidste år havde vi kun en måned til at arrangere Cluster Square. I år har vi brugt hele året på at gøre klar. Vi har en af de mest centrale pladser under festugen, og det vil vi gerne udnytte, så vi har virkelig rakt bredt ud i år og snakket med mange forskellige foreninger, og det er lykkedes at skabe et program, som bliver rigtig fedt,” fortæller Mads Severinsen fra Culture Works.

Mange forskellige indslag

På pladsen vil man kunne opleve det bedste fra Aarhus' musiske stjernehimmel, hvor blandt andre Total Hip Replacement, der vandt Talentprisen på årets Smukfest, The Vice og Moses: “Andreas” vil optræde.
Derudover vil Fjällräven sammen med alle aarhusianere skabe 2017's største Kånken-kunstværk, for at fejre at den klassiske rygsæk er blevet udråbt til et kunstværk.
Maden vil desuden være i fokus. Arla Unika byder på eksklusive oste, hos Njord Gin kan man få stillet tørsten, imens spisehuset Frederiksgade42 tilbyder et solidt måltid af høj kvalitet.
I år byder Cluster Square også på et samarbejde mellem Culture Works og UngK-kirken, som sammen åbner 'Cluster Church' under festugen. Et sansende venue, der danner rammerne for originale og enkeltstående events – selvfølgelig også skabt af aarhusianske clusters. Cluster Church er et helt særligt rum, som skaber nye muligheder for, hvordan man bruger kirkerummet.
Der er bestemt en bred vifte af aktiviteter på pladsen under festugen, og hvis man skal bruge ét ord til at beskrive Cluster Square med, vil det nok være 'mangfoldighed'. Alle typer mennesker i alle aldre kan i løbet af festugen komme ned og være en del af fællesskabet på Cluster Square.
“Vi synes, at vi har fået den helt rette Aarhus-stemning. Alle aldersgrupper er repræsenteret, og det er med de hyggelige elementer i højsædet. Cluster Square er et rigtigt Aarhus-produkt. Vi synes, der er superfedt, og vi er meget stolte af det,” lyder det fra en tilfreds Mads Severinsen, som allerede har store forventninger til årets festuge og tror på en mindst ligeså stor succes som sidste år.
“Det kommer selvfølgelig an på vejret. Sidste år var vi heldige med vejret, men hvis det nu kommer til at stå ned i stænger, så har vi også en backupplan,” fortæller han.

På pladsen vil der være aktiviteter både i de lyse og i de mørke timer i de ni dage Cluster Square varer. Foto: Stefan Wessel

På pladsen vil der være aktiviteter både i de lyse og i de mørke timer i de ni dage Cluster Square varer. Foto: Stefan Wessel

Cluster Square

Hvor: Klostertorvet 
Hvornår: Fredag 25 august til lørdag 2. september 
Program for Cluster Square (opdateres løbende) på www.clustersquare.dk 

Publiceret 24 August 2017 10:00

SENESTE TV