Stormagasinchef Lars Højgaard Rasmussen og indretningsansvarlige Jens Severin er tilfredse med de 2000 kvadratmeter Rooftop, som ikke findes magen til andre steder i verden. Foto: Tahmasbi

Stormagasinchef Lars Højgaard Rasmussen og indretningsansvarlige Jens Severin er tilfredse med de 2000 kvadratmeter Rooftop, som ikke findes magen til andre steder i verden. Foto: Tahmasbi

Sallings park på tagets top åbner fredag

Rooftop er navnet på byens nyeste grønne oase med musik, hængekøjer, bordtennis, brunch, kaffe og drinks

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

På fredag, når dørene som sædvanlig åbnes til Sallings Stormagasin, er der adgang for alle til parken på taget.
Det industrielle og ufremkommelige område er blevet til en smuk have med seks-syv forskellige niveauer. Så der er mange forskellige arealer, lækroge, gange, hyggehjørner og mulighed for at se udsigten over byen fra alle verdenshjørner.
Der bliver et bordtennisbord til de mest aktive og hængekøjer til de mest afslappede. Der bliver også hængede kurvestole til dem, der føler for at gynge.
Det mest iøjnefaldende er umiddelbart den store trætrappe, der vender ned mod en scene i den vestlige side af parken.
Trætrinene fungerer som siddepladser til dem, der vil opleve det, der foregår på scenen. Man kan også nyde den smukke solnedgang.
På et niveau over den øverste trappe er en glasgang hen over Strøget. Dem uden højdeskræk kan følge folk nede på gaden gennem en glasplade i gulvet og gennem glassiderne.
Har man mere brug for at finde en indre ro, kan det for eksempel ske i den japanske have.
Og hvis sulten melder sig, er der også råd for det. I væksthuset serveres nyheden Sallings Clubsandwich og Rooftop-drinks. Udbuddet bliver mindre end i bistroen, der har en omfattende menu, men priserne bliver de samme.
En del af Rooftop bliver overdækket af store parasoller, og der er gasvarmere.
Hver fredag klokken 17-19 bliver der Fredag på Toppen med dj-musik.
Hver lørdag klokken 12-14 bliver der lounge-stemning med behagelig musik.
Man vil i festugen også kunne opleve opera, poetry slam og koncerter med bands fra Understrøm, som er en festival på scenen nede ved åen tæt på Magasin.

Publiceret 23 August 2017 13:00

SENESTE TV