1970’er-fest med foredrag og The Savage Rose

Århundredets Festival er klar med over 200 arrangementer fra år 1950-2000

Man kan finde fløjlsbukser og batiktrøje frem, når Folkeuniversitet tager alle interesserede med på en tidsrejse til 1970'erne til åbningsfesten for Århundredets Festival 3. marts i Stakladen.
Århundredets Festival handler i år om 'Danmark i Europa' i perioden 1950-2000. Det var tiden, hvor man sendte mænd til månen, kvinder i kamp og hippier på ølejr, og hvor pc'er og mobiltelefoner blev hvermandseje.
Over 200 videns- og kulturarrangementer indgår i festivalen 3.-12. marts.
Master Fatman og The Savage Rose leverer musikken til åbningsfesten, og seks forskere fortæller om ungdomsoprør, politiske sange, porno, p-piller, bollerum, kollektiver, hash og hvad der ellers hørte tiden til.
Hvis man vil tjekke dansetrinene, er der gode muligheder fredag morgen på DOKK1, hvor Master Fatman spiller 1980'er-musik og rockjournalist Espen Strunck fortæller om 1980'ernes musikhistorie.
”Den enorme udvikling, der skete i perioden, har præget os og skabt vores nutid. Vi vil gerne give indsigt i, hvad der skete, og skabe en refleksion over nutiden. Det sker med en unik blanding af kultur, oplevelser og viden,” siger rektor Sten Tiedemann fra Folkeuniversitetet i Aarhus i en pressemeddelelse.
Se hele programmet på www.aarhundredetsfestival.dk
logy

Publiceret 27 February 2017 10:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV