Rebecca Matthews er forelsket i Aarhus

Direktøren for Kulturhovedstad 2017, Rebecca Matthews, vil gerne blive i byen, også når hendes kontrakt udløber

Af
Af Alexandra Bach

Rebecca Matthews kommer oprindeligt fra den sydlige del af England, og var inden hun fik jobbet som direktør for kulturhovedstads-projektet leder af British Council i New York. Inden da havde hun chefposter i Sydney Opera House og Australian Council.
Men selvom den berejste englænder har set og boet i nogle af verdens mest profilerede storbyer, så mener hun alligevel, at Aarhus er noget helt særligt.
"Jeg synes, der er en masse ting, der gør Aarhus speciel. Jeg har boet i mange store byer som for eksempel Sydney og London, så Aarhus er den mindste by, men alligevel den mest specielle. Årsagen er, at Aarhus har den mest ekstraordinære kultur og en dynamisk undergrundskultur," fortæller direktøren for Kulturhovedstadsåret, Rebecca Matthews.
Når 2017 er forbi, slutter kulturåret også, men direktørens kontrakt udløber først i 2018, når der skal evalureres på kulturåret.
Og det kan sagtens være, at hun vælger at blive boende i Smilets By.
"Min kæreste er fra Aarhus, og min søn går i skole her, hvilket han er meget glad for. Vi er faldet godt til i byen og har også købt et hus her. Men det afhænger selvfølgelig af, hvad der sker efter projektet. Jeg skal også lave noget interessant bagefter, men hvis man kun kigger på byen, så vil jeg gerne blive her," siger Rebecca Matthews med et smil og fortsætter:
"Jeg har altid tænkt, at Aarhus er et sted, der er stort nok til, at du kan opleve alle de kulturelle ting, du har brug for, men lille nok til, at du stadig kan sige hej til folk på gaden, som du kender. Og det er unikt for en by, at den kan begge dele."

Mit yndlingssted

Grundet kæresten Christina Herzog og sønnen Jacobs bopæl i Aarhus, har hun været vant til at komme meget i byen på fritidsbasis, og som direktør for kulturhovedstaden har hun selv haft bopæl her i en rum tid nu. Dermed har hun også haft god tid til at lære byen at kende, som hun er blevet vild med. Men hvad er hendes yndlingssted?
Der er mange steder, hun godt kan lide at bevæge sig rundt, og hun har aldrig problemer med at finde ud af, hvor hun skal tage folk med hen, hvis hun har gæster.
"Moesgaard Museum tager jo pusten fra én. Og jeg elsker også at være på taget af museet og bare gå rundt. Det samme er tilfældet med skovene i Højbjerg. Det er et skønt område. Hvis det skal være ét sted inde i centrum, så er det helt sikkert Latinerkvarteret - det er et godt shoppingsted."

Aarhusianerne er gæstfrie

Foruden selve byen er kulturhovedstads-direktøren også vild med aarhusianerne, som hun betegner som venlige, åbne, gæstfrie og interesserede.
"Jeg har en fornemmelse af, at aarhusianerne virkelig passer på deres by. De er stolte af at komme herfra - meget mere end nogen andre steder, jeg har boet. Hvis du siger, at du er fra Aarhus, så føler du det inderligt. Og det, synes jeg, er fantastisk. Det er virkelig en styrke for byen. Hold fast i det," lyder det fra direktøren, der ser frem til at se, hvad der sker, når 2017 er overstået.

null

Publiceret 03 February 2017 17:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV