Få årets store grin med Batz og Berlin

Årets første griner er et helt nyt underholdningsshow med blandt andre John Batz. Der er premiere 26. januar

Af
Camilla Olesen

Prins Henrik, Kim Larsen og Pia Kjærsgaard kommer.
Eller i hvert fald udgaver af dem, når John Batz, Vicki Berlin, René Richardt, Bjarne Langhoff og Eskild Dohn blænder op for Komikby - Årets første griner på Centralværkstedet 26. januar.
“Det er ikke traditionel revy. Vi har blandet det hele sammen i en pærevælling, og der kommer blandt andet musik, sketcher, satire og trylleri,” fortæller John Batz over Facetime fra en garderobe et sted i København.
Han er lige nu i gang med at øve sammen med de andre, der skal underholde aarhusianerne i januar og februar.
Showet bliver krydret med den klassiske afspejling af det samfund, vi lever i - blandt andet er der en human iPhone med.
“Og den fungerer ligeså dårligt som vores Facetime-forbindelse,” storgriner Aarhus-komikeren.
Han er en af dem, der står bag det nye koncept, som, han har en vision om, bliver en tilbagevendende begivenhed.
Tidligere stod han bag Aarhus Revyen, men den lukkede som bekendt, og efter at have sundet sig lidt, kastede han sig over Komikby Årets første griner.
“Det er en rigtig god idé, at vi gør noget andet. Vi skal opfinde noget, som aarhusianerne ikke var klar over, at de ville have,” fortæller John Batz, der har masser af premierenerver.

En af bagmændene

De øvrige komikere i showet er også nervøse, men ikke så meget som Batz, mener han.
“Det er nok mest hos mig. Jeg står med et vist ansvar, fordi jeg er en af bagmændene på det her. Vi ved, at det, vi laver, er rigtig godt, og at det virker, men det kræver også, at folk i Aarhus bakker op om det og kommer og ser det,” siger han.

Lukket inde

Inden Batz får lov til at slippe ud af omklædningsrummet, bliver han bedt om at løfte lidt mere af sløret for, hvad der venter aarhusianerne.
“Vi graver en død mand op, som er John Mogensen. Han skal hjælpe Kim Larsen,” siger han med et grin.
Og så lover han, at der bliver passet rigtig godt på publikum:
“Der er høj terrorsikkerhed, og der vil være masser af sikkerhedsfolk. Når først folk er kommet ind, bliver de ikke lukket ud igen. Før stykket er færdigt. Og når der er pause, får de lige lov til at gå lidt ud. Vi må jo tage hensyn til, at vi har Kim Larsen med, for han skal ud at ryge,” siger John Batz med et glimt i øjet.

Billetsalget er i gang

Han fortæller, at folk allerede har købt billetter, men der er slet ikke udsolgt endnu, og for at han sammen med Vicki Berlin og de andre bliver en succes, kræver det, at aarhusianerne har et ønske om at se det.
“Jeg har prøvet at få et hak i tuden, men jeg tror på det her helt ind i hjertet, og det gør dem, vi har hyret ind også, så det skal nok blive godt.”

null

Publiceret 10 January 2017 09:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV