Kristian Kjærulff Ravn på scenen som forsanger i bandet Ulvetimen. Musikeren er med til

Kristian Kjærulff Ravn på scenen som forsanger i bandet Ulvetimen. Musikeren er med til "Meet the Talent" den 3.september. Foto: Anders Teibel.

Ti minutter til at få hittet solgt

Lokalt musik-center henter københavnske branchefolk til speeddating med håbefulde Aarhus-musikere

Af
Louise Nyvang Burmeister

Kristian Kjærulff Ravn har tænkt sig at lægge sin mobiltelefon på bordet, give sin tillytter høretelefoner på og afspille sit bedste nummer.
Derefter vil holde musikeren en lynhurtig salgstale.
Forsangeren og sangskriveren i bandet Ulvetimen deltager den 3. september i Meet the Talent - et arrangement der sætter vækstlagets musikere sammen med den professionelle musikindustri.
Udvalgte talenter får ti minutter over for bookere, pladeselskaber og managementbureauer.
Sådan lyder opskriften på at skabe kontakt mellem de store pladeselskaber, som holder til i København, og de talentfulde musikere, der kæmper for at bryde i gennem som professionelle i Aarhus.
Ideen om en form for musikalsk speed-dating kommer fra Produktionscenter for Rytmisk Musik (Promus) i Aarhus, der er et kommunalt-støttet netværkscenter for musikmiljøet, der bl.a. arbejder med vækstlaget.
“Det er en udfordring, at der ikke længere er et pladeselskab i byen. Det er svært at komme i kontakt med branchen, når den er i København,” siger Jesper Mardahl, der er daglig leder af Promus.
Den direkte kontakt, også selvom den kun varer ti minutter, er enormt vigtig, mener lederen.
“Der er en langt bedre mulighed for dialog, når man først har mødt hinanden. På den her måde skaber vi en platform, hvor man kan mødes, selvom man til daglig bor i Aarhus og København. Vi bygger på en måde en bro til København, så afstanden føles knap så lang, når man senere - forhåbentlig - etablerer et samarbejde,” siger Jesper Mardahl.

Syv tager turen til Aarhus

Syv branchefolk fra København deltager. Og 20-25 aarhusianske musikere stiller op.
Hvert 10. minut ringer en klokke, og så er det videre til næste mulige hit-single.
Et tætpakket program, som det ikke var svært at overbevise de københavnske branchefolk om, at det var værd at tage turen til Jylland efter.
“De ser det som en sjov aktivitet og en måde at holde øje med Aarhus på,” siger Jesper Mardahl.
En af dem, der med det samme sagde ja-tak til invitationen, er Mads Kjærgaard fra Sony Music Denmark.
“Det er sådan noget, vi skal være til stede til. Vi skal hele tiden være nysgerrige og åbne over for ny musik,” siger Mads Kjærgaard, der har en musikalsk fortid som bassist i bandet Figurines og nu bl.a. arbejder for artister som Mø og Christoffer Gregersen.
Han har intet imod at bruge tre timer på at tage en tur til Aarhus.
“Jeg forventer, når det er Promus, der inviterer, at blive præsenteret for nogle superfede artister, der har masser på hjerte, og at min interesse bliver vakt. Det er en måde at stikke fingeren i jorden i Aarhus på og se, hvad der rører sig,” siger Mads Kjærgaard.
For Kristian Kjærulff Ravn fra Ulvetimen handler det om at komme i kontakt med især bookere.
“Det er en fed mulighed for at møde branchefolk under lidt mere intime rammer. Det er ikke sikkert, der kommer noget konkret ud af det, men jeg går til det med et håbefuldt sind. Måske giver det bare en plads i deres bevidsthed, men måske fører det til et mere konkret samarbejde,” siger Kristian Kjærulff Ravn, der lige nu arbejder på at udgive et debutalbum i 2015.
“Jeg vil gerne samarbejde med et bookingbureau for at at få flere spillejobs og i højere grad selv koncentrere mig om musikken,” siger Kristian Kjærulff, der lige nu har et arbejde ved siden af for at få det til at løbe rundt.
Promus håber at gentage arrangementet halvårligt eller årligt fremover.

Kristian Kjærulff Ravn på scenen i front for bandet Ulvetimen. Foto: Anders Teibel.

Kristian Kjærulff Ravn på scenen i front for bandet Ulvetimen. Foto: Anders Teibel.

Meet The Talent

Arrangementet finder sted 3. september.
På Promus, Vester Allé 15.
Bands som Keep Camping, Telestjernen, Who Killed Bambi, Ulvetimen, So so sofie og Mikas deltager.
Deltagende selskaber: Sony Music Denmark, Universal Music Denmark, Tambourhinoceros, Tigerspring, Playground Music Denmark, Beatbox Booking og Mermaid Records.

Publiceret 02 September 2014 07:00