Børnebogen 'Aarhusianske Godnathistorier' udkom i fredags. Bogens forfatter Boris Boll-Johansen har også lavet illustrationerne.

Børnebogen 'Aarhusianske Godnathistorier' udkom i fredags. Bogens forfatter Boris Boll-Johansen har også lavet illustrationerne.

Ny børnebog med lærdom og løgne om Aarhus

Aarhusianske Godnathistorier byder på historier i to versioner; en sand og en lodret løgn

Af
Louise Nyvang Burmeister

Hvorfor hedder det Hjelmensgade? Hvilken funktion har vandtårnet på Randersvej?
I en ny børnebog, Aarhusianske Godnathistorier, får man svar på bl.a. ovenstående spørgsmål, men man får også en løgnehistorie med.
"Jeg har valgt at gøre det sådan, fordi jeg synes, det er synd at lade den rigtige historie ligge. Den kan faktisk også være skæg. Måske ikke haha-sjov, men man kan tit blive overrasket. Og den ene historie udelukker jo ikke den anden," siger forfatteren Boris Boll-Johansen, der også har illustreret bogen med sine tegninger.
Boris Boll-Johansen har brugt crowdfunding til at finansiere udgivelsen. På nettet har man kunnet donere et beløb til bogen, og det kom der 36.000 kr. ud af, nok til at trykke bogen i 1000 eksemplarer.


100 bøger ud til skoler

Derudover har Aarhus-trykkeriet Scandinavian Book valgt at trykke 100 eksemplarer som bliver uddelt til aarhusianske skoler. 
"Jeg er spændt på at se, hvordan bogen bliver brugt. Løgnehistorien kan være en appetitvækker til den rigtige historie. Det kan også være, man nøjes med at læse løgnehistorierne og først tager de rigtige historier, når børnene bliver lidt ældre," siger Boris Boll-Johansen, der er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi.
Han bor og arbejder i Berlin og har tidligere udgivet fem bøger, heriblandt to børnebøger om København.
Aarhusianske Godnathistorier, der er på 160 sider, udkom fredag den 29. november.

Publiceret 06 December 2013 16:00

SENESTE TV