Metalfestival tæt på lukning

Metal Royale står med stort underskud efter festivalen i slutningen af marts. Formanden giver demonstrationen i Mølleparken skylden for manglende billetsalg.

Af
Louise Nyvang Burmeister

Den årlige metalfestival Metal Royale kæmper for overlevelse. Oven på et rekordlavt billetsalg til festivalen 30.-31. marts har foreningen bag festivalen svært ved at betale regningerne.
"Vi manglede at sælge 100-200 billetter. Der plejer at komme omkring 500 mennesker til vores festival, så der er et stort hul i kassen," siger Morten Bager, der er bestyrelsesformand for foreningen Metal Royale.

Isoleret på Voxhall

Festivalen blev ligesom tidligere år afholdt på Voxhall og Atlas, men netop om lørdagen i år var der en speciel nabo, da den højreorienterede organisation Danish Defense League demonstrerede i Mølleparken med tilhørende moddemonstration og politiopbud.
"Vi var fysisk spærret inde i flere timer. Fra klokken 16.30 til kl. 18.30 kunne vi ikke engang flytte grej fra den ene bygning til den anden," siger formanden, der ellers havde haft en tæt dialog med politiet inden.
"Vi var blevet lovet, at der var styr på sagerne og ingen grund til bekymring. Det billede politiet gav os inden, stemte ikke overens med virkeligheden. Vi var simpelthen isolerede i flere timer og gæster kunne hverken komme til eller fra."
"Havde vi bare vidst, at det ville blive så massivt, så havde vi nok flyttet eller helt aflyst festivalen. Det havde i hvert fald ikke betydet så stort et tab, som vi lider nu."

Dybt beklageligt

Østjyllands Politi beklager, at deres indsats har skabt problemer for festivalen.
"Det er dybt beklageligt, at foreningen ikke har solgt nok billetter. Vi meldte ud, at der angiveligt ville være en ganske betragtelig politistyrke til stede i Mølleparken. Det er ærgerligt, at det er kollideret med festivalen," siger Mogens Brøndum, der er politikommissær i Østjyllands Politi.

Mangler pengene

Foreningens bestyrelsesmedlemmer har af egen lomme måttet dække udgifterne til de optrædende, men der er stadig samarbejdspartnere, der ikke har fået betaling.
"Mange af vores kreditorer har forståelse for de ekstra ordinære omstændigheder, vi blev ramt af. Lige nu arbejder vi på at skabe et overblik over, hvordan vi får pengene betalt. Vi håber at få hjælpe af forskellige fonde og samarbejdspartnere."

Usikker fremtid

Om der eksisterer en Metal Royale næste år, er lige nu meget usikkert.
"Det er helt vildt ærgerligt, for jeg synes jo, det er i byens interesse at bevare bredden i musikudbuddet, specielt i lyset af at man gerne vil være kulturby 2017," siger Morten Bager.

Publiceret 04 May 2012 18:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV