Lone Anete Mørk, SF, vil have mere graffiti i Århus.

Lone Anete Mørk, SF, vil have mere graffiti i Århus.

SF'er sprayer graffiti ind i valgkampen i Århus

Byrådskandidat Lone Anete Mørk fra SF har fået graffitikunstneren "Dato" til at male tre kæmpe valgplakater for sig på lovlige mure i Århus

Af
Af Jeppe Rafn

"Jeg synes, det er fedt. Meget, meget flot. Dét der er lige så stor kunst som at blive provokeret af Kvium. Kunst skal gøre noget ved mennesker, og det gør det her i den grad for mig. Jeg er vokset op i en betonforstad, og det gør mig glad og nostalgisk, når jeg ser det her," siger Lone Anete Mørk, mens hun overværer graffitikunstneren "Dato" male en valgplakat for hende på de lovlige mure ved Skøjtehallen.
Lone Anete Mørk fra Viby er byrådskandidat i Århus for SF, og hun har fået "Dato" til at male Danmarks tre velnok største valgplakater for hende. Byrådskandidaten håber med valgplakaterne at nå ud til undergrundsmiljøet og vise, at der findes en politiker, der vil kæmpe deres sag.
"Jeg er lidt provokeret af, at der ikke er nogle kommunalt ejede mure at male på i Århus. Alle de lovlige mure er private. Det vil jeg rigtig gerne gøre noget ved. Når jeg kører i tog, bliver jeg rigtig glad over at se så meget graffiti i tunnellerne. Hvorfor ikke få noget farve på det kedelige beton fra 70'erne," spørger Lone, der selv er vokset op i "betonforstaden" Viby.

Kultur skal være for alle

Hendes tre valgplakater kan ses på murene ved ungdomsklubben bag Skovvangskolen i Århus N, ved Skøjtehallen i Århus N samt ved Elsted Beboerhus i Lystrup. Og hvis Lone Anete Mørk får indflydelse, som hun har kvadratmeter valgplakater, kommer der meget mere af den slags i Århus.
"Kulturen skal nå ud til hver en krog af Århus og især måske til dem, der ikke mener, de er en del af det etablerede og finkulturen. Kulturen i Århus skal være for alle uanset smag, indtægt og etnisk oprindelse," siger Lone Anete Mørk, der er 36 år og arbejder som socialpædagog i lokalpsykiatrien.

Graffitikunstneren

Graffitikunstneren "Dato" i gang med at spraye liv i Lone Anete Mørks valgkamp på en mur ved Skøjtehallen.

Sæt X ved Lone, opfordrer denne graffiti-valgplakat ved ungdomsskolen bag Skovvangskolen.

Sæt X ved Lone, opfordrer denne graffiti-valgplakat ved ungdomsskolen bag Skovvangskolen.

Publiceret 28 October 2009 19:45

SENESTE TV