Michael Bonde og Jannie Arvad starter ny kropsterapeut-uddannelse op i Åbyhøj 6. august.
Michael Bonde og Jannie Arvad starter ny kropsterapeut-uddannelse op i Åbyhøj 6. august.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kropsterapeuter: “Vi vil hæve kvaliteten og tages seriøst”

De eksisterende uddannelsestilbud for kropsterapeuter er ikke gode nok, mener Jannie Arvad og Michael Bonde, som derfor nu åbner egen ny lægeeksamineret uddannelse i Åbyhøj

Dansk Akademi for Kropsterapi
Akademiet tilbyder både en grunduddannelse som massør og overbygningen som kropsterapeut.
Der er stadig pladser at få på uddannelserne.
Akademiet har desuden fire klinikker med forskellige behandlere samt et træningslokale, hvor der kommer holdtræning.
Læs mere på www.kropsakademi.dk

Det bliver mere og mere almindeligt at gå til en alternativ behandler, og interessen er stigende for at lære mere om feltet. Det fortæller Jannie Arvad og Michael Bonde, som 6. august slår dørene op til Danmarks formentlig første lægeeksaminerede kropsterapeut-uddannelse i Åbyhøj.

"At vi får en lægeeksamineret uddannelse er selvfølgelig med til at højne niveauet, da det stiller nogle højere krav til kursisterne. Det er vigtigt, at vi får kvalitetssikret faget, og det er på tide, at vi får det op på et lige så professionelt niveau som fysioterapi og kiropraktik," fortæller Jannie Arvad, som fortsætter:

"Vi ville jo også ønske, at lægerne ville henvise patienter til os, men det må de ikke, så en patient, som kunne have gavn af en af vores behandlinger, kan ikke få tilskud til det. Det forstår vi jo ikke og håber selvfølgelig, at det ændrer sig i nær fremtid."

Utilfreds med kvaliteten

At Jannie Arvad og Michael Bonde har valgt selv at åbne en skole for kropsterapi, skyldes ganske enkelt utilfredshed med kvaliteten af de eksisterende tilbud på området.

Så da Jannie ringede til Michael og spurgte, om han ville være med til selv at starte en skole op, så lød der et prompte "ja," i den anden ende af røret. Dermed kunne forberedelserne til Dansk Akademi for Kropsterapi begynde.

Kan lidt af hvert

Og hvad er det så lige, at kropsterapi er for en størrelse?

"Ja, det er der jo sådan set ikke nogen fast beskrivelse af. For alle kan kalde sig for kropsterapeut. I vores uddannelse har vi dog valgt at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for at være registreret alternativ behandler," fortæller Jannie Arvad.

"Dermed får uddannelsen en vis form for blåstempling, da man kommer vidt omkring og får en bred viden," fortsætter Michael Bonde.

Blandt andet skal man i den nye kropsterapeut-uddannelse omkring både anatomi, fysiologi, sygdomslære, psykologi, klinikdrift, kendskab til anden alternativ behandling samt ikke mindst en lang række af forskellige moduler, som handler om eksempelvis babyterapi, bindevæv, zoneterapi, organmassage, øreakupunktur, triggerpunkter og meget andet.

En kropsterapeut kan altså lidt af hvert inden for den alternative verden.

Ikke noget hokus pokus

At der netop er tale om den alternative verden, vil måske få nogle til at tænke på behandlingen som lidt noget hokus pokus.

"Men der er ikke noget mystisk i det - det er blot et alternativ til nogle andre behandlingsmetoder. Jeg prøver også altid, så vidt muligt, at komme med en fysiologisk begrundelse for det jeg gør," lyder det fra Jannie Arvad, og Michael Bonde fortsætter:

"Hvis man har interessen for det, kan alle jo faktisk lære det, som vi gør."

Publiceret: 28. Juli 2012 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!