Sådan så det ud, da i sidste måned var stor demonstration på Store Torv i Aarhus. Arkivfoto: Jeppe Rafn
Sådan så det ud, da i sidste måned var stor demonstration på Store Torv i Aarhus. Arkivfoto: Jeppe Rafn
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Konflikt: Ny stor demonstration i Aarhus for at få en løsning

Ny demonstration varsles i Aarhus med et klart budskab om at få en løsning for alle nu

Den samlede fagbevægelse i Aarhus varsler nu endnu en stor demonstration i Aarhus. Det sker på onsdag denne uge klokken 15.30 foran Aarhus Rådhus, hvor byrådet holder møde klokken 16.00. Det oplyser LO Aarhus i en fælles pressemeddelelse med FTF Aarhus, Akademikerne (AC) i Aarhus, DKF (Den Kommunale Fællesrepræsentation og DRO (Den Regionale Organisationsrepræsentation).

LÆS OGSÅ: Overblik: Sådan rammer strejken i Aarhus

”Demonstrationen til byrådsmødet skal vise, at vi som samlet fagbevægelse vil have en aftale, der sikrer ordentlige løn- og arbejdsvilkår for alle de offentligt ansatte. Krisen er overstået, og vi skal alle sammen gå på arbejde med en rimelig løn. Derfor håber vi, at alle, både offentligt som privat ansatte, vil komme og støtte op onsdag den 18. april,” siger Jesper Skorstengaard, formand i DKF.

Under sloganet 'En løsning for alle' arrangerer organisationerne demonstrationen i hjertet af Aarhus på Rådhuspladsen. Centrale personer i fagbevægelsen fra både den offentlige- og private sektor vil komme og holde taler.

”Vi står sammen, og vi vil signalere, at der er et fællesskab, som vil noget andet. Vi skal have det, vi er værd. Du skal komme den 18. april, og du skal tage din kollega, familie og børn med. Det handler om os alle sammen,” siger Ole V. Christiansen, formand LO Aarhus.

Anden store demonstration i Aarhus

Det er anden gang, siden konflikten startede, at der varsles om stor demonstration i Aarhus. I sidste måned var flere tusindere aarhusianere mødt op på Store Torv for at tage del i en demonstration, der havde til formål at bakke op om de offentlige ansattes krav i forhandlingerne. 

LÆS OGSÅ: KU Århus blander sig i konflikten: De offentligt ansatte er verdens største babyer

'Mindre løn til politikere - mere løn til pædagoger' stod der på et af de mange bannere, som folk dengang havde taget med.

På et andet banner var statens chefforhandler, innovationsminister Sophie Løhde, med en henvisning til Ringenes Herre blevet gjort til den onde Sauron Løhde.

Sådan så det ud i sidste måned, da der var demonstration på Store Torv i Aarhus

Publiceret: 16. April 2018 19:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus