“Min første tanke gik til kvinderne. Nu skal de ikke være bekymrede længere,” siger Jessika Skjoldager fra Kvindehuset.
“Min første tanke gik til kvinderne. Nu skal de ikke være bekymrede længere,” siger Jessika Skjoldager fra Kvindehuset.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jubel: Kvindehuset overlever fire år mere

Aarhus Byråd har afsat 750.000 kroner årligt i fire år til driften af Kvindehuset i Viby

Lettet, det er vist det ord, som bedst beskriver Jessika Skjoldagers følelse i kroppen kort efter, at det kom ud, at Aarhus Byråd har bevilliget i alt tre millioner kroner ligeligt fordelt over fire år til Kvindehuset i Viby.

“Jeg kan næsten ikke sige dig, hvor glad jeg er. Min første tanke gik til kvinderne. Nu skal de ikke være bekymrede længere. Og nu behøver jeg heller ikke selv at have ondt i maven længere for første gang i to år. Jeg behøver ikke hele tiden at tænke over, hvor mange år Kvindehuset nu har tilbage,” fortæller Jessika Skjoldager, som er ansvarlig for gymnastik og bevægelse og den ene af kun to fastansatte i Kvindehuset.

Da Lokalavisen Aarhus ringede hende op, stod hun lige over for at skulle afsløre de mange penge for flere af kvinderne.

“Jeg forventer, at de udbryder med sådan en høj juju-lyd. Det er en typisk arabisk måde at udtrykke glæde,” fortæller hun, så hendes smil når hele vejen gennem telefonrøret.

Flere kvinder kan få hjælp

De mange penge skal gå til husleje samt ansættelsen af enten en frivilligkoordinator eller en reel leder for Kvindehuset.

Hidtil har de to faste ansatte styret slagets gang, og det har været hårdt samt stressende, fortæller Jessika Skjoldager.

Hun glæder sig til at kunne tilbyde endnu flere kvinder nogle trygge rammer og al den hjælp, som de har behov for.

Ingen penge til ny vej

Udover Kvindehuset har også gøglertruppen De Splittergale i Højbjerg fået afsat penge - i alt 600.000 kroner fordelt ligeligt over fire år.

“Truppen fungerer som en stærk selvhjælpsgruppe for de enkelte medlemmer og er dermed et godt og vigtigt supplement til de kommunale tilbud,” lyder begrundelsen i forligsteksten.

Også Bering-Bedervej nævnes i forligsteksten, men der er ikke afsat yderligere midler til finansiereingen i år.

Forligspartierne vælger dog at igangsætte projekteringen og forberede udbudsfasen med udgangspunkt i den nuværende opsparing til projektet.

“Detailprojekteringen vil fjerne eventuel lokal usikkerhed om, hvorledes den præcise linjeføring påvirker den enkelte lodsejer, boligejer eller erhvervsdrivende,” står der blandt andet i forligsteksten, som desuden fortsætter:

“Teknik og Miljø anmodes om i samarbejde med Borgmesterens Afdeling at udarbejde en samlet finansieringsplan for restfinansieringen, der kan indgå i næste års budgetdrøftelser.”

Publiceret: 27. September 2016 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!