35-årige Mick Andresen står i spidsen for IF Lyseng, der kæmper for at blive i 2. division. Foto: Martin Jørgensen
35-årige Mick Andresen står i spidsen for IF Lyseng, der kæmper for at blive i 2. division. Foto: Martin Jørgensen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

IF Lyseng kæmper for overlevelse

Mick Andresens mandskab fra syd er i nedrykningsspillet i 2. division, men cheftræneren tror på, at klubben redder sig

Af Martin Jørgensen

De orangeklædte amatører fra IF Lyseng spillede sig i sommer op i landets tredjebedste seniorrække, da holdet i suveræn stil formåede at rykke op i 2. division med hele 65 point.

LÆS OGSÅ: Vatanspor er klar til at tage det næste skridt

Første halvdel af sæsonen i 2. division er gået, og cheftræner Mick Andresens tropper står med tre point i det drabelige nedrykningsspil, der skal afgøre IF Lysengs skæbne. Det på trods af, at klubben hentede seks point i efterårssæsonens fire sidste kampe. Forklaringen findes i en noget speciel pointregel.

“Vi fik pointene mod de forkerte hold. Vi fik de fleste af vores point mod top fire-holdene, og det er lidt uheldige ved strukturen. Jeg synes egentlig bare, at man skulle have de point med over, som man har - eller i det mindste halvere dem.

Det vil give mest mening i min verden,” siger Mick Andresen og henviser til den pointstruktur i 2. division, hvor holdene kun får de point med, som man har hentet mod de 7 hold, man skal møde i nedrykningsspillet.

“Det er frustrerende ikke at få pointene med over. Men jeg er glad for, at vi trods alt har vist, at vi med en ung trup kan være med,” siger Mick Andresen og tilføjer:

“Jeg plejer at drille spillerne med, at vi stadigvæk spiller med et Danmarksseriehold i 2. division. Det kan de ikke altid lide at høre, men det er jo sådan set det, vi gør, hvis vi nu skal være helt ærlig.”

Lokalt spillermateriale

Ifølge Mick Andresen fik IF Lyseng en fin start på turneringen- Nu har holdet fået et halvt år til at vænne sig til livet i de danske divisionsrækker, men i forårets 16 kampe er det knald eller fald.

“Det er nu, at vi skal vise, at vi er blevet 10 procent dygtigere, siden vi rykkede op, for ellers klarer vi den heller ikke. Men jeg tror på det, og det handler om at få en god start,” siger cheftræneren, hvis spillertrup består af rigtig mange spillere fra lokalområdet. Den resterende del er tilflyttere, der er studerende i Aarhus, men der har ikke været den store udskiftning i truppen.

“Vi får ikke, ligesom eksempelvis Aarhus Fremad, 10-12 nye spillere ind og kan sortere i dem. Vi er glade, hvis der kommer to-tre nye ind,” fortæller Mick Andresen, der forklarer, at klubbens beliggenhed og økonomiske råderum er noget af det, der gør, at tilgangen ikke er så stor, som det er tilfældet hos Aarhus' andre divisionsklubber.

“Men det er rigtig fint, at vi har så mange fra lokalområdet. For mig er det ikke vigtigt, om de er 16 eller 35. Hvis der er en spiller på vores U17- eller U19-hold, der er dygtig nok, så vil vi gerne bruge ham. Der er mange unge spillere herude fra, som har fået debut, men vi mangler dog lige at se, at de kan blive ved med at begå sig,” fortæller den 35-årige træner, der slår fast, at springet fra det tredjehøjeste niveau i U19 til 2. division ofte er for stort for de unge drenge.

500 tilskuere

Mod Aarhus Fremad var hele 500 tilskuere mødt frem på Lyseng Stadion, da holdet tog imod klubben fra Riisvangen, hvilket er meget i 2. division.

“Det gør det hele meget sjovere. Det ved alle, der har noget med sport at gøre. Hvis der sidder 10 tilskuere - jo jo, det er fint nok - bolden er stadig rund. Men hvis der sidder 500, så smager det af lidt, ikke?” siger cheftræneren og uddyber:

“Vi kan godt gå og sige, at alle kampe er ens, men det er bare noget andet, når der står et halvfyldt Lyseng Stadion.”

Publiceret: 31. Januar 2018 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus