Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hurtigere frem og mindre bilkø

Af Jacob Isøe Klærke (SF), kandidat til regionsrådet, regionsrådsmedlem, Falstersgade 57, Aarhus C og Thomas Medom, spidskandidat til byrådet (SF), by

Den kommende letbane bliver et nybrud for den kollektive trafik i Aarhus. Den elektriske letbane er kvik og kan begå sig i byen, der bliver bedre plads, mindre luftforurening og vi kan komme hurtigere frem udenom bilkøerne.

Letbanens første etape fra havnen til Lisbjerg er lige nu ved at blive til virkelighed. Men Letbanen skal selvfølgelig strække sine arme ud i hele Aarhus. Derfor er det et enormt fremskridt for Aarhus, at der i kommunens budget er sat penge af til tre nye letbaneetaper indenfor 10 år til Brabrand, Hasselager og Hinnerup.

SF vil sørge for, at regionen også finder sin del af finansieringen til de nye etaper, så vi kan komme i gang.

Aarhus er i dag ramt af store trafikudfordringer og stor luftforurening. Med udsigten til flere borgere og mere transport, er det en bunden opgave at skabe kollektive trafikløsninger, der kan tage konkurrencen op med bilen.

Et net af letbanelinjer sikrer, at vi får en nem og hurtig transportform, der bringer vores kollektive trafik op til et niveau, vi kan være stolte af, og hvor rigtig mange aarhusianere kan se frem til en mere behangelig og mere miljøvenlig transport i dagligdagen.

Publiceret: 07. November 2013 17:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere