Susanne Gilling, leder af lokalbibliotekerne i Aarhus, og Per Hesselbjerg, bibliotekar, sørgede for, at alt stod snorlige til fødselsdagsfejringen i sidste uge.
Susanne Gilling, leder af lokalbibliotekerne i Aarhus, og Per Hesselbjerg, bibliotekar, sørgede for, at alt stod snorlige til fødselsdagsfejringen i sidste uge.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Højbjerg Bibliotek fyldte rundt: Fejrede 50 år i midlertidige lokaler

Ni placeringer har været i spil til Højbjerg Bibliotek over årene. Alligevel har stedet nu rundet 50 år på Oddervej 74

Den røde løber var rullet ud, en fem meter lang kage bagt, og flagene fundet frem, da Højbjerg Bibliotek i sidste uge fejrede 50 år på Oddervej 74 i Højbjerg.

Rundingen af det halve århundrede skete på trods af, at bibliotekets placering egentlig kun er midlertidig, forklarer Susanne Gilling, der er leder af lokalbibliotekerne:

“Fra begyndelsen var det meningen, at Højbjerg Bibliotek skulle flytte ind i et nyt hovedbibliotek, det er så bare aldrig sket,” siger hun.

Enorm megen snak har der dog været om placeringen af Højbjerg Bibliotek hen over årene.

Oprindeligt lå biblioteket på L. A. Rings Vej. Her nåede det at ligge i fire år, før det flyttede i de nuværende lokaler på Oddervej - lokaler som egentlig var bygget til lejligheder, hvilket de mange halve vægge på stedet vidner om.

Siden har hele ni forskellige placeringer været i spil, men gang på gang er planerne gået i hårdknude.

Megen palaver om stedet

Netop nu er det Fonden Lyseng Idrætscenter, Højbjerg-Holme-Skåde Fællesråd og idrætsforeningerne omkring Lyseng, der i fællesskab kæmper for at lave et udvidet Lyseng Idrætscenter med bibliotek, daginstitution og mødelokaler.

Men hvordan har det egentlig været, at arbejde et sted, som der har været så utrolig megen palaver om?

“Det tager vi stille og roligt. Vi forholder os helt neutrale - der er fordele og ulemper ved det hele, men placeringen er i sidste ende en politisk beslutning. Det er klart, at da der var mest røre, var der gæster, som spurgte ind til situationen hver dag. Det så vi egentlig bare som noget positivt. Det betyder jo, at folk har en mening om stedet her,” forklarer bibliotekar i Højbjerg Per Hesselbjerg.

Meget mere end blot bøger

Om Højbjerg Bibliotek tager endnu 50 år på Oddervej 74 er altså fortsat uvist, men som Per Hesselbjerg beskriver det, så er de uvisse flytteplaner ikke noget, der som sådan fylder i hverdagen.

Her er det arbejdet med bøgerne, arrangementerne og borgerservice, som tiden går med.

Nu om dage er biblioteket nemlig meget mere end blot udlån af bøger. I Aarhus Kommune arbejder man på at gøre lokalbibliotekerne til såkaldte medborgercentre.

“I dag er vi i høj grad i dialog med lokalområdet Højbjerg for at finde ud af, hvordan området gerne vil samarbejde og bruge biblioteket,” forklarer Susanne Gilling, der ikke er i tvivl om, hvad den største forandring har været i Højbjerg, såvel som på andre biblioteker:

“Med EDB og internettets indtog skete en kæmpe revolution. Før var det bibliotekaren, som hjalp med at finde nålen i høstakken. Nu kan folk selv. Men måske er mulighederne i dag så mange, at der er behov for, at bibliotekarerne igen kommer på banen for at hjælpe med at blive mere specifik.”

Publiceret: 15. Februar 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!