Der bliver lavet et begrænset oplag af t-shirts med det nye kunstværk i Aarhus-musikkens kunsthistorie. Pressefoto
Der bliver lavet et begrænset oplag af t-shirts med det nye kunstværk i Aarhus-musikkens kunsthistorie. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gamle pladecovers bliver ny kunst i Aarhus-projekt

Første cover er TV-2’s ’Nærmest Lykkelig’ med 5.000 kr. i præmie til vinderen

Gamle pladecovers kommer frem i lyset og får nyt liv med projektet Aarhus Cover 2017. Projektet hylder klassiske aarhusianske albums ved at gøre kunstværkerne fra pladernes forsider tilgængelige for nyfortolkning.

Sammen med de originale bands giver projektet kunstnere fra alle verdenshjørner mulighed for at komme med bidrag til, hvordan ikoniske pladecovers fra Aarhus' musikhistorie kan se ud i dag.

Det første cover til fortolkning, er Aarhus-perlen TV-2's 'Nærmest Lykkelig'. Alle interesserede indbydes til at fatte kamera, blyant eller pensel. Det bedste bud præmieres med 5.000 kr. er samt en plads på et begrænset oplag af t-shirts med det nye kunstværk.

Pladecoveret er et stykke kunst i sig selv - den visuelle del af fornøjelsen ved at sætte en god skive på pladespilleren.

Merch City, som står bag Aarhus Cover 2017, ønsker med projektet både at hylde de giganter, hvis skuldre det aarhusianske musikmiljø hviler på, og at sætte fokus på vigtigheden af samspil mellem musikken og det visuelle.

”Aarhus Cover 2017 sætter fokus på en række plader, som ikke alene er stærke musikalske præstationer, men også har rammende, flot og tankevækkende kunst på forsiden,” fortæller Thomas Wittenburg fra Merch City.

jesl

Publiceret: 20. Marts 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!