Jess Ingerslev (til højre) i 1982 sammen sin 'partner in crime' Tom McEwan. Foto: ritzau/Larsen
Jess Ingerslev (til højre) i 1982 sammen sin 'partner in crime' Tom McEwan. Foto: ritzau/Larsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Folkekær skuespiller lægger navn til ny gade i Aarhus

Vi skal væk fra anonyme vejnavne, mener rådmand Kristian Würtz

"Næ næ næ næ næ det må I ikke. Fy fy skamme skamme fy fy ah ah slemme slemme fy fy næ næ nix nix, slut forbudt, men hvaaa må vi så?"

Linjerne kommer fra børnesangen 'Fy fy skamme', som blev sunget med barnlig stemme af den folkekære skuespiller Jess Ingerslev sammen med Tom McEwan i Showet på DR i 1982. 

LÆS OGSÅ: Flemming Bamse Jørgensens Plads er indviet

Netop Jess Ingerslev har lagt navn til den første gade i det nye boligområde vest for Lisbjerg Skole, som kommer til at hedde Jess Ingerslevs Gade. Navngivningen af nye gader skal fremover være med til at fremhæve den bymæssige identitet i Aarhus Kommunes nye byudviklingsområder.

"Vi skal væk fra de anonyme gadenavne, som er svære at forholde sig til. Vi skal i stedet skabe gader og pladser, som har en særlig identitet. De nye kvarterer har hver deres bymæssige identitet - dem vil vi fremhæve gennem navngivningen af gader og veje. Den nye bydel i Lisbjerg er tiltænkt børnefamilier, og det er derfor oplagt at navngive gaderne efter markante personer indenfor børnekultur," siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Jess Ingerslev døde som 67-årig i 2014 af kræft. I de senere år var han især kendt for rollen som Onkel Anders i Far til fire-filmene.

Kommunen efterlyser samtidig forslag til nye vejnavne inden for rammen af 'børnekultur i bred forstand'. De kan sendes på e-mail til anlaegbyensanvendelse@mtm.aarhus.dk

jr

 

Publiceret: 04. December 2017 21:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus