Løsgængeren Steffen Rasmussen fik 2284 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013, men det var ikke nok til at komme i Aarhus Byråd. Nu har han omsat de mange tanker og ideer til organisationen Fundamentet, som skal hjælpe socialt udsatte.
Løsgængeren Steffen Rasmussen fik 2284 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013, men det var ikke nok til at komme i Aarhus Byråd. Nu har han omsat de mange tanker og ideer til organisationen Fundamentet, som skal hjælpe socialt udsatte.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flytter på gaden for de hjemløse

Steffen Rasmussen flytter fra hus og hjem for at få råd til at starte Fundamentet, som er en ny organisation, der skal hjælpe socialt udsatte

“Fra 15. marts er jeg officielt hjemløs, og fra 1.april har jeg valgt at fratræde mit arbejde. Det nødvendigt, at jeg lever i min rygsæk og sover ved venner og bekendte for at få tid og penge til at stifte Fundamentet,” fortæller Steffen Rasmussen, som fik 2284 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2013, men alligevel ikke fik en plads i Aarhus Byråd.

Fundamentet er et sammensurium af de tanker og ideer, som den unge aarhusianer fik under byrådskampagnen.

“Under valget mødte jeg enormt mange spændende mennesker, som påvirkede mig meget. Alle de tanker og ideer må ikke bare være forgæves,” siger han.

Ven med Værestedet

Selvom Steffen Rasmussen må undvære at sætte nøglen i egen hoveddør på ubestemt tid, så understreger han, at Fundamentet ikke skal handle om ham. Derimod skal fokus være på alle de socialt udsatte, som har brug for en hjælpende hånd til at komme videre.

Fundamentet samarbejder med Værestedet i Aarhus om STEP2-programmet, som tilbyder misbrugere og hjemløse det næste skridt til at komme videre. Og Fundamentet får da også til huse overfor Værestedet i Jægergårdsgade.

“Her kan de udsatte komme forbi og sludre, og vi kan hjælpe dem med NemID, gode råd, ansøgning af fonde og meget mere,” fortæller Steffen Rasmussen.

En nat på gaden

Udover den daglige kontakt med de socialt udsatte i Aarhus, så vil Fundamentet fungere som en paraply-organisation for sociale initiativer samt være hjemsted for Lykke-fonden.

“Vi vil udvikle kampagner, og hjælpe privatpersoner, NGO'er, væresteder og alle andre som arbejder med udsatte,” siger han.

Selvom Fundamentet kun er i sin spæde start, så er der allerede stor interesse fra frivillige, organisationer og fonde. Steffen Rasmussen er blevet kontaktet af flere foreninger, og de første projekter er allerede i støbeskeen.

Tilbage til den lidt mere private Steffen Rasmussen, så regner han med, at det store netværk kan redde ham fra at sove på gader og stræder i Aarhus. Alligevel har han givet sig selv et løfte.

“Jeg har lovet mig selv at tage en nat på gaden og en nat hos Kirkens Korshær, så jeg lærer dem jeg skal hjælpe bedre at kende.”

“Jeg har lovet mig selv at tage en nat på gaden og en nat hos Kirkens Korshær”

Publiceret: 19. Marts 2014 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!