Miguel Chevalier sætter med værket ’Flower Power 2017’ nyt lys på Bispetorvet i Aarhus. Pressefoto
Miguel Chevalier sætter med værket ’Flower Power 2017’ nyt lys på Bispetorvet i Aarhus. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flower Power anno 2017 blomstrer på Bispetorvet

Under Aarhus Festuge spirer en stor poetisk lysinstallation i sommernatten

Aarhus Festuge inviterer sine gæster til gå på opdagelse og bygge bro mellem det digitale og det organiske med en stor lysinstallation placeret centralt på Bispetorv.

Når aftenmørket falder på, skyder en virtuel blomsterhave op på Bispetorvet og dekorerer den centrale plads i en farverig pragt. Tre lyshaver med projektioner af blomster og planter fra den danske blomsterflora spirer, springer ud, visner hen og giver plads til nyt liv i en naturlig cyklus. Lysinstallationen 'Flower Power 2017' er skabt til byen og Festugen af mexicanskfødte Miguel Chevalier, der siden 1978 har cementeret sit navn blandt den absolutte elite inden for virtuel kunst.

Miguel Chevalier har produceret udstillinger og installationer over hele verden, og han inddrager ofte lokale karakteristika i sine værker. I Aarhus lader han sig blandt andet inspirere af den danske flora og blomsterelementer fra nabobygningerne Domkirken og Aarhus Teater. 'Flower Power 2017' er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Festuge og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og er støttet af Vilhelm Kiers Fond, Børn og Unge i Aarhus Kommune og Salling Fondene. Værket kan opleves 25. august til 2. september fra kl. 20.30 til ud på natten.al

Publiceret: 24. Juli 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt