“Mange mennesker drømmer om at bo ved vandet. Nu kan man bo ud til et vandfald,” siger partner og grundlægger af tegnestuen SLA, Stig L. Andersson, som er manden bag Vesterbrofaldet. 
Pressefoto: ©SLA.
“Mange mennesker drømmer om at bo ved vandet. Nu kan man bo ud til et vandfald,” siger partner og grundlægger af tegnestuen SLA, Stig L. Andersson, som er manden bag Vesterbrofaldet. Pressefoto: ©SLA.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Festuge: På Vesterbro Torv kan man bo ud til et vandfald

Under Aarhus Festuge bliver der opført et vandfald, ’Vesterbrofaldet’, midt på Vesterbro Torv

Af Pia Nybo Gustavsen

Lyden af brusende vand erstatter bilmotorer og dytten, når Vesterbro Torv bliver omdannet til et gigantisk vandfald i festugen.

Det bliver startskuddet på et treårigt samarbejde, som Aarhus Festuge har indgået med tegnestuen SLA.

“Der er rigtig meget byudvikling i Aarhus, og der bliver mindre og mindre natur for de, som bor i byen,” siger partner og grundlægger af tegnestuen SLA, Stig L. Andersson.

Men nu skal det være slut. Nu skal byboerne også have mulighed for sanselige naturoplevelser lige der, hvor de bor. “I byen vil man både have komforten og naturen. Det er noget nyt, som især de yngre generationer efterspørger. Og med natur menes der ikke et par veltrimmede træer eller en græsplæne, men rigtig natur,” siger Stig L. Andersson.

Jo mere, der bliver bygget, jo mindre plads er der til naturen. Når der ikke længere er plads til naturen i byen, må bygningerne overtage rollen og performe natur.

“Det er Vesterbrofaldet et godt eksempel på. Det er en model for, hvordan man kunne gøre det,” siger Stig L. Andersson.

Grønne fællesskaber

Det er en grøn model, som skal samle folk.

“Regnvandet bliver opsamlet og kommer så tilbage som et kæmpe fald. På toppen bliver der plantet træer, og der kommer også til at være en bred trappe, hvor man kan sidde sammen. Det er jo det, naturen kan - den samler os. På den måde bygger vi en bygning, der både performer natur og skaber sociale fællesskaber,” siger Stig L. Andersson.

Vesterbrofaldet kan opleves fra 25. august til 3. september..

Publiceret: 07. August 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt