De fem medlemmer af Abekejser kender hinanden fra Musikkonservatoriet. Fra venstre: Frederik Emil Bülow, Adrian Christensen, Jeppe Lavsen, Jon Døssing Bendixen og Rasmus Fisker Pedersen. Foto: Stine Østergaard
De fem medlemmer af Abekejser kender hinanden fra Musikkonservatoriet. Fra venstre: Frederik Emil Bülow, Adrian Christensen, Jeppe Lavsen, Jon Døssing Bendixen og Rasmus Fisker Pedersen. Foto: Stine Østergaard
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Festaber giver Ujazz et elektro-spark

Det lokale band Abekejser sætter gang i festen med instrumental elektronisk musik, når de spiller til Ujazz

Af Stine Østergaard

Genren er et mash-up af flere forskellige musikgenrer blandt andet jazz, elektronisk, afro og progressiv rock. Noget helt unikt, som ikke er hørt før, hvis man spørger bandet selv.

“Hvis man altså godt må sige sådan noget om sig selv her i Jylland. Du ved, Janteloven og alt det der,” griner Frederik Emil Bülow.

Århus Onsdag møder de fem konservative-drenge i byen for at finde ud af, hvad Abekejser er for en størrelse.

Bandet har eksisteret siden 2015. De har spillet omkring 30 koncerter, og står atter på scenen til den eksperimentelle jazzfestival på lørdag.

Hvis man er heldig, får man der deres nyeste single ”Eden Haze” at høre. Den udkommer 8. september.

Abekejsers elektroniske, storladne musik passer bedst til de store scener.

“Det, vi spiller, er så episk, fortællende og dynamisk, at det simpelthen ikke kan klemmes ned på en eller anden lille, bitte scene på en snusket bar med dårlige anlæg,” siger Frederik Emil Bülow.

Men selvom Orange Scene og international anerkendelse er en drøm, er bandmedlemmerne bevidste om, at de ikke er hel almindelig easy listening musik.

“Vi bliver nok aldrig P3's uundgåelige,” siger Jon Døssing Bendixen.

“Nej, men det er også mere P3's problem, end det er vores!” tilføjer Jeppe Lavsen med et smil.

Men medlemmerne i Abekejser tror på, at deres ambition med at gøre den instrumentale musik større i Danmark nok skal lykkes.

Missionen er at begynde en fest, når de går på scenen til deres koncerter.

Abekejsers musik rammer bredt, og til deres seneste koncert på HeadQuarters blev de noget overraskede over den diversitet, der var blandt publikum.

“På den ene side af scenen var en masse unge, nydelige mennesker og på den anden side sådan nogle mere hip-hop og gangster-typer. Ja og så også nogle, som var meget ældre end det, vi havde ventet at se,” siger Adrian Christensen.

Abekejser prøver at holde den hårfine grænse mellem at være komplekse men samtidig lettilgængelige og catchy.

Der skal være noget til kroppen, så man bare for lyst til at danse, men også til hjernen, hvor man kan lytte efter musikken og nørde rytmer og akkordovergange.

Publiceret: 02. September 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere