Siden Låsby-Svendsens ’Sabro Marked’ forlod ejendommen på Damvej i Sabro, har det været sparsomt med at finde faste lejere til bygningen, der er en torn i øjet på fællesrådet. Arkivfoto.
Siden Låsby-Svendsens ’Sabro Marked’ forlod ejendommen på Damvej i Sabro, har det været sparsomt med at finde faste lejere til bygningen, der er en torn i øjet på fællesrådet. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fællesråd: Tomme bygninger pryder aldrig

Ejerne af bygningen på Damvej 1 i Sabro vil enten leje eller sælge. Men det kniber med interessen for begge dele

“Det er jo en øjebæ.”

Sådan lyder det fra formanden fra Sabro-Fårup Fællesråd, Ib Jensen, når han bliver spurgt ind til den hvide, faldefærdige bygning på Damvej 1 og 1a.

Bilister og andre trafikanter møder bygningen som det første, når de har passeret Sabros by-grænse ved Viborgvej.

“Hvis man kommer fra Viborgvej og drejer ind mod Sabro ad Damvej, så er det ikke ligefrem et kønt syn, man bliver mødt med,” siger fællesrådsformand Ib Jensen.

Tidligere har Låsby-Svendsens 'Sabro Marked' haft til huse i ejendommen, men i 2015 forlod kræmmeren bygningen.

Sidenhen har der været kortere lejemål tilknyttet ejendommen. Men nu står den så tom igen. Og det ærgrer fællesrådsformanden.

“Det ville være fedt, hvis der skete noget positivt med bygningen, for det pryder jo aldrig med tomme bygninger. Heller ikke i Sabro,” fortæller Ib Jensen, som håber på, at der snart vil komme faste ejere eller lejere til bygningen igen.

“Vi ønsker da, at der kan komme noget liv ind i huset. Noget, som kan skabe noget positivitet i området.”

Udleje eller sælge

Den nuværende ejer af bygningen, anpartsselskabet 'Damvej 2015', har siden 2015 istandsat ejendommen løbende, men alligevel har det været svært at finde lejere til adressen.

“Vi lejede den ud til et outlet i to-tre måneder i slutningen af 2016. Og sådan har der de seneste par år været flere, korte lejemål i bygningen,” fortæller Kim Niebling, som deler ejerskabet af Damvej 1 og 1a med en ven.

Nu håber han på, at det endelig vil lykkes at udleje bygningen.

“Der har hele tiden været gang i processen på stedet. Vi har lige fået lagt fjernvarme ind og sat en ejendomsmægler på projektet, så nu håber vi på, at få lejet bygningen ud igen hurtigst muligt. Ellers er vores intention at sælge den,” siger ejeren og tilføjer:

“Vi kigger selvfølgelig på bundlinjen, og her må vi bare konstatere, at bygningen ikke tjener penge længere. Så hvis der kommer nogen, som er interesseret i at købe den, så er vi lydhøre.”

Tidligere har Damvej 1 og 1a været forsøgt solgt. Og faktisk har der to gange været købere.

“Den ene gik konkurs, og den anden sprang fra af private årsager. Så vi håber på, at tredje gang bliver lykkens gang,” fortæller Kim Niebling.

I Sabro-Fårup Fællesråd presser man dog ikke på for, at der skal ske noget med bygningen.

“Vi har jo ikke nogen penge i klemme. Det har ejerne til gengæld, og de må da, akkurat ligesom os, ønske, at der kommer nogle nye ejere eller lejere til bygningen. Nogle, som vil noget.”

Publiceret: 17. Februar 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!