Koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen reduceres med økologisk mad, Foto: Mostphotos
Koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen reduceres med økologisk mad, Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Få en sprøjtegift-fri have til sommer

Mai-Britt Jeppesen, mai-britt.jeppesen@lokalavisen.dk

I maj gik Danmarks Naturfredningsforening ud med en undersøgelse af sammenhængen mellem økologisk og ikke-økologisk kost og rester af sprøjtegift i urinen. Undersøgelsen af fem familier viste, at antallet og koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen blev markant reduceret efter 14 dage med økologisk mad og drikke. Men sprøjtegift finder ikke kun vej ind i kroppen gennem den mad, vi køber i supermarkedet.

”Når markerne sprøjtes ude i kommunerne, påvirker det naturen, naboer og lokalsamfund. Giftene holder sig nemlig ikke på markerne, men transporteres videre med vind og regnvandet samt drænvand fra markerne,” siger Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Vil du undgå sprøjtegift, kan du starte i din egen have. I dag er der lige over 10.000 danske haveejere, der har valgt at melde deres private haver ind i initiativet 'Giftfri Have', der varetages af Landsforeningen Praktisk Økologi og Danmarks Naturfredningsforening. Du kan tilmelde din have gratis på www.giftfri-have.dk/tilmeld-have/

Publiceret: 16. Juli 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt