Koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen reduceres med økologisk mad, Foto: Mostphotos
Koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen reduceres med økologisk mad, Foto: Mostphotos
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Få en sprøjtegift-fri have til sommer

Mai-Britt Jeppesen, mai-britt.jeppesen@lokalavisen.dk

I maj gik Danmarks Naturfredningsforening ud med en undersøgelse af sammenhængen mellem økologisk og ikke-økologisk kost og rester af sprøjtegift i urinen. Undersøgelsen af fem familier viste, at antallet og koncentrationen af rester af sprøjtegift i urinen blev markant reduceret efter 14 dage med økologisk mad og drikke. Men sprøjtegift finder ikke kun vej ind i kroppen gennem den mad, vi køber i supermarkedet.

”Når markerne sprøjtes ude i kommunerne, påvirker det naturen, naboer og lokalsamfund. Giftene holder sig nemlig ikke på markerne, men transporteres videre med vind og regnvandet samt drænvand fra markerne,” siger Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Vil du undgå sprøjtegift, kan du starte i din egen have. I dag er der lige over 10.000 danske haveejere, der har valgt at melde deres private haver ind i initiativet 'Giftfri Have', der varetages af Landsforeningen Praktisk Økologi og Danmarks Naturfredningsforening. Du kan tilmelde din have gratis på www.giftfri-have.dk/tilmeld-have/

Publiceret: 16. Juli 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

Bøger
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt