Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Endelig: Nu er Nørreport og Kystvejen snart fri for omfattende letbanearbejde

Sidste fase af letbanearbejdet på de trafikerede strækninger indledes i dag

En langvarig og kompliceret opgave med at etablere skinner over det stærkt trafikerede vejkryds mellem Nørreport og Kystvejen nærmer sig endelig sin afslutning.

Det skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Fredag aften går letbanearbejderne i gang med den afsluttende opgave, hvor den sidste del af letbaneskinnerne i den nordlige ende af krydset skal lægges.

Modsat tidligere sker det ikke ude i krydset, men langs det stykke af Kystvejen, hvor letbanesporet fortsætter mod Risskov og Grenaa. Dermed spærres der for højresving fra Sverigesgade ud på Kystvejen i nordgående retning. Derudover kan der køres i krydset som normalt.   

Dog ikke lørdag fra klokken 16 til 23, hvor der vil være spærret for højresving fra Nørreport mod Kystvejen i sydgående retning på grund af åbningsfesten for kulturhovedstadsåret.  

For at reducere generne for trafikken i det trafikerede kryds, har Aarhus Letbane fået dispensation til at arbejde døgnet rundt.  

Arbejdet med at lægge de sidste skinner i Nørreport-krydset forventes at være afsluttet søndag 5. februar. 

Ud over skinner i Nørreport-krydset skal der etableres skinner, kørestrøm, perroner og signalanlæg langs havnefronten mellem Nørreport og DOKK1.

Dette arbejde fortsætter vinteren over – herefter testkøres letbanen frem mod åbningen i maj 2017.

dp

Publiceret: 20. Januar 2017 09:27
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!