Marianne Frederiksen i grøn trøje fik en spade og blomsterfrø i gave til sin reception, som symbol på at Kvindehuset skal blomstre endnu mere. Foto: Capucine Chandon
Marianne Frederiksen i grøn trøje fik en spade og blomsterfrø i gave til sin reception, som symbol på at Kvindehuset skal blomstre endnu mere. Foto: Capucine Chandon
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Endelig: Kvindehuset har nu fået sin leder

Et år uden leder er slut for Kvindehuset i Viby. 60-årige Marianne Frederiksen tiltrådte 1. marts stillingen

Hun har rejst i mere end 30 lande i forbindelse med sine tidligere jobs, og hun har erfaring med både kvindeorganisationer samt flygtninge- og indvandrerorganisationer. Det er altså en særdeles kompetent leder, som nu står i front for Kvindehuset i Viby.

“Jeg har været i mange af de lande, som kvinderne kommer fra, og har en forståelse for nogle af de problemstillinger, som de går med,” forklarer 60-årige Marianne Frederiksen, som 1. marts tiltrådte stillingen.

Dermed er et helt år uden leder slut for Kvindehuset, og det glæder husets bestyrelsesformand.

“Det er super fantastisk - intet mindre. Og så er det fuldstændig nødvendigt! I hele 2016 stod Kvindehuset uden leder - det kan ikke fungere på sigt. Et sted som det her kræver styring. Så vi er alle meget, meget glade - her bliver hujet, danset og klappet i dag,” fortæller formanden for bestyrelsen, Bodil Pedersen, direkte fra Kvindehusets kombinerede niårs fødselsdagsfest og reception for den nye leder.

Den store glæde hos husets mange kvinder har Marianne Frederiksen bestemt også mærket:

“Jeg er blevet modtaget fuldstændig fremragende. Det er sjældent, jeg har været et sted, hvor jeg er blevet taget imod med hujen og klappen og så stor varme og glæde,” siger hun.

Kvinder skal deltage

Marianne Frederiksen bor i Aarhus C, er gift, har to voksne børn og to børnebørn. Derudover er hun super klar på det arbejde, som venter hende de kommende foreløbigt fire år, hvor byrådet har afsat penge til huset.

“Byrådet kan se, at huset har en vigtig funktion, når det gælder integration og medborgerskab,” forklarer Marianne Frederiksen, som er enig i husets vigtighed:

“Kvinder skal turde at deltage, være aktive og udvise medborgerskab. Hvis man kigger i alle statistikker, er kvinder underrepræsenterede i vigtige positioner på jobmarkedet, og kvinderne står også tilbage, når det eksempelvis gælder at tale i større forsamlinger. Og det gælder i endnu højere grad, hvis man kommer fra et land, hvor man får at vide, at kvinder ikke er lige så meget værd som mænd,” siger hun og fortsætter:

“Det kræver et trygt rum som Kvindehuset, hvor man kan være sammen med andre kvinder, for at forstå, at det er helt i orden, at man udtaler sig og deltager. Man skal finde sine egne ressourcer og først dér, tør man at deltage.”

Der er i alt 32 forskellige nationaliteter repræsenteret blandt stedets brugere - og huset er for alle kvinder, også de etnisk danske.

Økonomi giver ro

Efter et år uden leder har kvinderne store forventninger til Marianne Frederiksen, der allerede har nogle nye idéer, men som også er klar på at inddrage kvinderne:

“Vi skal arbejde videre på de gode aktiviteter, som allerede er i gang, og så skal vi se, om vi kan få gang i vores have og lave et fælles havebrug med beboerne i området. Desuden skal vi i gang med at spørge kvinderne, hvad de kan tænke sig skal ske i huset. Det er jo noget helt nyt, at vi har en vis økonomi. Det gør, at vi kan tage os tid til at spørge, hvad kvinderne gerne vil. Det giver os ro til at trække vejret og finde ud af, hvad der er vigtigst at arbejde videre med,” siger hun og fortsætter:

“Nu er vi jo også i et valgår, og det er vigtig, at kvinderne ved, hvordan et valg fungerer - hvorfor er der eksempelvis flere partier? Nogle af kvinderne kommer fra lande uden demokrati og kun ét parti. På den måde skal vi gribe fat i samfundet lige uden for døren og sørge for, at kvinderne deltager, mere end de allerede gør.”

Publiceret: 16. Marts 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!