Claus Skytte var den første herhjemme, der har skrevet en bog om fænomenet med titlen
Claus Skytte var den første herhjemme, der har skrevet en bog om fænomenet med titlen "Skal vi dele?” tilbage i 2014. Pressefoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ekspert: “Deleøkonomi er et ungdomsoprør”

Af Kim Skovrup Andersen

Claus Skytte er foredragsholder og forfatter med over 24 års erfaring fra reklamebranchen og har derigennem viden om deleøkonomi.

Han var den første herhjemme, der har skrevet en bog om fænomenet med titlen "Skal vi dele?” tilbage i 2014.

Claus Skytte definerer deleøkonomi således:

"Deleøkonomi er et økonomisk system af decentraliserede, digitale netværk og markedspladser, som giver individer eller virksomheder gratis eller betalt adgang til ledige ting, viden og arbejdskraft ved at matche udbud og efterspørgsel," siger han.

Skytte oplyser, at deleøkonomien er opstået som et storbyfænomen, fordi det er her, hvor de ledige ressourcer står tættest på hinanden, men han mener ikke, at der er noget særligt ved Aarhus, der gør vores by særlig deleøkonomi-agtig.

Derimod kan byens mange unge mennesker danne et grundlag for en stor deleøkonomi-aktivitet, for ifølge eksperten er der lighedstegn mellem deleøkonomi og ungdom.

"Den største trend lige nu i Danmark indenfor deleøkonomi, er, at det er ved at blive et ungdomsoprør. De gamle betragter det som samfundsnedbrydende og sort arbejde forklædt som en nobel sag, mens de unge bruger deleøkonomi til at finansiere deres liv," forklarer Claus Skytte og henviser til undersøgelser som forbrugerøkonom Ann Lehman fra Nordea har foretaget, hvor der tegner sig et klart billede. 11 procent af danskerne bruger generelt deleøkonomi, mens 29 procent af de unge under 26 år bruger deleøkonomi.

Publiceret: 14. Februar 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!