Henrik Schriver og Gert Hougaard er vilde med at løbe, så vilde, at de har løbet 246 kilometer i Grækenland.
Henrik Schriver og Gert Hougaard er vilde med at løbe, så vilde, at de har løbet 246 kilometer i Grækenland.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Det er Kuul at løbe

Henrik Schriver og Gert Hougaard er bidt af en gal løber

De er helt normale familiefædre med fast arbejde. Men alligevel gør de ting, som andre mennesker ikke finder normalt.

47-årige Gert Hougaard og 44-årige Henrik Schriver er nemlig vilde med at løbe. Det er der så mange, der er, men de er vilde med at løbe langt - rigtig langt. De er netop kommet hjem fra Grækenland, hvor de har løbet Spartathlon, der er et løb på 246 kilometer. Ja, du læste rigtigt 246 kilometer uden at sove, uden pauser - bare i ét stræk.

Sammen med kammeraten Jan Tagesen har de klubben Kuul, hvor de løber til fordel for hjertesyge børn, med udover det løber Henrik og Gert også ultraløb som det i Grækenland.

Fyldt med undskyldninger

Når de løber rundt i varmen i det græske, er hovedet fyldt med undskyldninger for at finde en forklaring på at gå ud af løbet. Undervejs er der 75 depoter, hvor man går for at få noget at spise og drikke, men ellers står man kun stille, når man tisser, forklarer de to løbe-entusiaster.

"Kunsten er at tænke på noget andet. Det gør ondt af helvede til. Inden vi tager af sted, tænker vi løbet igennem. Vi ved, at det kommer til at gøre ondt, når vi skal løbe i 36 timer, og vi ved også, at vi bliver trætte," fortæller Henrik og fortsætter:

"I 2007 kan jeg huske, at det vi kom til et bjerg, følte jeg mig svimmel. Jeg havde lovet min kone hjemmefra, at jeg skulle passe på mig selv, og jeg vidste, at hvis man træder ved siden af på det bjerg, så falder man ned og dør. Derfor var der en god grund til, at jeg satte mig ned og surmulede, og hovedet fortalte mig, at det var ok," siger Henrik, og Gert supplerer:

"Jo mere træt man bliver, jo mere tager hovedet over."

Undervejs på en af deres mange løbeture.
Undervejs på en af deres mange løbeture.

To forgæves forsøg

Både i 2006 og 2007 forsøgte de to herrer sig med det lange løb, men først i 2008 lykkedes det dem at gennemføre alle 246 kilometer.

Der er meget skrappe tidsgrænser undervejs, og der er for eksempel en tidsgrænse på 12 timer og 15 minutter ved 100 kilometer-skiltet. Men hvorfor i alverden gider man løbe så langt og føle, at man er døden nær undervejs?

"Det er spændende, om man kan ligeså meget, som alle dem man læser om," fortæller Gert, der måtte opgive at gennemføre i år.

"Vi søger grænser, og vi kan meget mere, end vi selv tror, vi kan. Vi gør dog meget ud af at være almindelige mennesker. Selv om vi er enspændere under løbene, så er vi ikke løbenørder, og vi kan sagtens tale om andet end løb," smiler Henrik.

De fortæller, at 75 procent af et ultraløb foregår inde i hovedet, og i løbet af de 246 kilometer taler Henrik og Gert sammen og forsøger hele tiden at muntre hinanden op og presse hinanden.

"Når vi runder de 200 kilometer, sker der noget i hovedet. Der mangler man kun ét maraton, men det gør bare så ondt i benene, hver gang man sætter foden i jorden," siger Henrik, der i øvrigt er den første dansker, der har gennemført løbet tre år i træk.

Publiceret: 10. Oktober 2010 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!