Banedanmark mener, at Aarhus Letbane har truffet nogle beslutninger, som kan forsinke opgraderingen af Grenaabanen.
Banedanmark mener, at Aarhus Letbane har truffet nogle beslutninger, som kan forsinke opgraderingen af Grenaabanen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Der er skabt usikkerhed om letbanens tidsplan

Banedanmark skaber i en pressemeddelelse tvivl om tidsplanen for letbanen til Grenaa

“Ambitionen har hele tiden været, at vi skulle kunne finde en fælles løsning af hensyn til de rejsende på Djursland. I stedet fremstår vi nu som noget så uskønt, som to offentlige selskaber, der ikke kan arbejde sammen. Nu synes jeg, at vi skal sætte os sammen igen og fortsætte arbejdet med at finde en fælles løsning, så Letbanen kan køre i hele Aarhus-området i 2017,” sådan lyder det, i en pressemeddelelse, fra Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane, som reaktion på Banedanmarks udmelding om, at sporfornyelse og hastighedsopgradering mellem Ryomgård og Grenaa kan blive forsinket og dermed også forsinke første etape af letbane-arbejdet, så den ikke står færdig i 2017.

Banedanmark mener, at Aarhus Letbane I/S har truffet nogle beslutninger, som kan forsinke arbejdet. Banedanmark skulle gennemføre opgraderingen af Grenaabanen i første halvdel af 2017 samtidig med, at Aarhus Letbane I/S arbejder med at tilpasse strækningen til letbanedrift.

“Aarhus Letbane I/S har imidlertid indgået en aftale med deres entreprenør (ASAL), som betyder, at den fremgangsmåde ikke længere er mulig. Aarhus Letbane I/S har meddelt, at de efter drøftelse med ASAL har vurderet, at det bliver for vanskeligt at tilrettelægge arbejdet side om side, og at de derfor har besluttet at tildele deres entreprenør fuldt råderum over Grenaabanen helt frem til oktober 2017,” lyder det i en pressemeddelelse fra Banedanmark.

I dialog i sidste uge

Folkene bag Aarhus Letbane er forundrede over, at Banedanmark pludselig skaber tvivl om tidsplanen for letbanen til Grenaa i 2017.

“Jeg er meget forundret over Banedanmarks uventede udmelding, som kommer midt i et forhandlingsforløb. Så sent som i sidste uge var vi flere gange i dialog om en løsning på Grenaabanen,” siger anlægschef Jørgen Hansen.

Fra Søren Boysen, direktør Teknisk Drift Banedanmark, lyder det i pressemeddelelsen:

“Som det ser ud lige nu, kommer overholdelsen af projektets tidsplan til at afhænge af, at letbaneselskabet kan stille de nødvendige forudsætninger for Banedanmarks projektering til rådighed, og at ASAL kan give os rum til at udføre vores del af arbejdet i nogle måneder før oktober 2017, hvor entreprenørens egen frist for at være færdige udløber.”

Publiceret: 03. September 2015 19:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!