Henning Jensen er især kendt for sit spektakulære hovedstødsmål i en kamp på Wembley i 1973 i en kamp mellem de daværende seks EF-lande og de tre ansøgerlande. Foto: /ritzau/PA/arkiv
Henning Jensen er især kendt for sit spektakulære hovedstødsmål i en kamp på Wembley i 1973 i en kamp mellem de daværende seks EF-lande og de tre ansøgerlande. Foto: /ritzau/PA/arkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Den tidligere AGF'er Henning Jensen er død

Efter kort tid sygdom er fodboldlegenden Henning Jensen død. Han spillede fra 1981 til 1983 53 kampe for AGF

Han har vundet det tyske, spanske og hollandske mesterskab. Han spillede 21 landskampe for det danske landshold og var en af Danmarks største fodboldsspillere nogensinde. Nu har han tabt sin sidste kamp - kampen mod kræft. Han blev 68 år.

Det bekræfter familien over BT. Ifølge mediet fik den tidligere AGF-spiller konstateret kræft for blot ti dage siden. 

Henning Jensen er en legendarisk spiller, der især er kendt for sit spektakulære hovedstødsmål i en kamp på Wembley i 1973 i en kamp mellem de daværende seks EF-lande og de tre ansøgerlande. Og for at spille i store klubber og hente mesterskaber på stribe.

Det lå dog ikke i kortene, at Henning Jensen skulle spille en af de bedste. Han spillede indtil alderen 22 år som Danmarksseriespiller i hjembyen Nørresundby.

Men efter en udtagelse til det danske landshold - uden en eneste divisionskamp - blev han solgt til den tyske storklub Borussia Mönchengladbach, hvor han spillede sammen med Allen Simonsen og tyske stjerne som Jupp Heynckes og Günther Netzer.

Her vandt Henning Jensen to tyske mesterskaber, en pokaltitel og en triumf i den europæiske UEFA Cup. Og så fortsatte karrieren i Real Madrid.

Også her fik Henning Jensen stor succes med to spanske mesterskaber. Næste klub var Ajax Amsterdam, hvor Henning Jensen formåede at vinde det hollandske mesterskab.

Til sidst spillede Henning Jensen i AGF og Nørresundby.

På landsholdet var han med fra 1972 til 1980, og det blev til 21 kampe og ni mål.

Da DBU i 2006 skulle kåre den bedste danske fodboldspiller nogensinde, var Henning Jensen blandt de otte nominerede. Michael Laudrup endte som vinderen.

Publiceret: 05. December 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus