Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Mere konkurrence i Aarhus Kommune

Debatindlæg af Kasper Daae (LA) byrådskandidat Ryesgade 7B, 8000 Aarhus C

Ét af de spørgsmål, som bliver centrale ved det kommende byrådsvalg i Aarhus Kommune, er kvaliteten af den kommunale service. Flere og flere borgere giver udtryk for deres utilfredshed med det faldende serviceniveau. Derfor bør det nye byråd adressere problemet og udarbejde en strategi for forbedring af forholdene.

Et af de udslagsgivende forhold i udviklingen mod et stadigt dårligere serviceniveau er den manglende grad af konkurrenceudsættelse. Konkurrenceudsættelse sikrer, at ressourcerne anvendes bedre, og det er tilmed en garanti for, at det er den leverandør, der er bedst egnet til opgaven, der udfører opgaven.

Udover at sikre økonomiske besparelser tyder erfaringerne også på, at konkurrenceudsættelse forhøjer serviceniveauet. Konsulentfirmaet Strueense og Co. har udarbejdet en undersøgelse, der viser, at kun seks procent af tilfældene ud af 63 cases hverken har økonomiske eller kvalitetsmæssige forbedringer. Der er således solidt bevis for, at effekten af konkurrenceudsættelse er entydigt positiv. Selv når kommunen vinder sit eget udbud, viser erfaringerne, at der er økonomiske forbedringer at hente.

Desværre har byrådet ignoreret dette faktum for en årrække. Derfor kæmper vi i Liberal Alliance for, at byrådet fastsætter ambitiøse mål for konkurrenceudsættelsen. Eksempelvis kan man forestille sig, at konkurrenceudsættelsen skal være 30 procent i 2020, mod de nuværende 24,3 procent. På denne måde sikrer vi, at udbyderen altid er den bedste og mest effektive.

Publiceret: 02. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Valget netop nu