Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Lav p-pladser ved Malling Station

Ole Krabbe Olesen
Starupvej 10 G, 1. th
8340 Malling

Jeg er helt enig med Letbanens direktør (artikel i Lokalavisen Aarhus 27. oktober, red.). Det overordnede mål er komfort og hurtighed.

Om Letbanen så på nogle tidspunkter må køre forbi nogle holdepladser, det er en diskussion, som først behøver at blive afgjort i 2017 og fremefter.

Men nu i 2015 og frem til august 2016 skal tages beslutning om, hvorledes p-pladser, stier og bymiljøer omkring stationer og holdepladser skal indrettes.

Jeg har tidligere peget på – og gør det gerne igen – at i Malling – helt op til stationen - kan indrettes parkering til de 75-100 bilister og endnu flere cyklister, som hver morgen kan tage Letbanen ind til byen. De vil således hverken belaste Oddervej og/eller p-pladser i midtbyen.

Samtidig kunne vi i Malling få det meste af nuværende stationsplads frigivet til en tiltrængt byfornyelse. For eksempel en minikopi af det nye Bispetorv.

Noget tilsvarende kan laves i Beder, hvor den gamle krohave kan inddrages både til p-plads og byfornyelse.

Begge arealer er i forvejen hhv. regionalt og kommunalt ejet.

Det er det, diskussion skal dreje sig om i 2015 og frem til august 2016, hvor gravkøer m.v. tager fat på at indrette hhv. funktionelle stationer/holdepladser og skønne byfornyelser.

Frem til 2017 er så rigelig tid til at foretage de analyser, som efterfølgende kan begrunde det antal holdepladser, som der i myldretiden skal køres forbi for at nå målet: Odder – Aarhus på 20 minutter.

Det vil flytte folk fra privatbilisme til offentlig transport. Til glæde for de, der hver dag skal strækningen. Til glæde for CO2 m.v. – og til aflastning for køer på Oddervejen og dyre p-pladser i midtbyen.

Publiceret: 06. November 2015 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere