Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Lad os investere i familien!

Hans Skou (V)
& Theresa Blegvad (V)

En stærkere tidlig og forebyggende indsats starter i hjemmet. Det er essentielt at alle børn og unge får de samme muligheder for at udvikle sig til glade, sunde og robuste børn, som er rustet til fremtidens udfordringer. I Venstre er vi samtidig opmærksomme på, at der er social ulighed i sundhed, trivsel og udviklingsmuligheder for børnene gennem deres opvækst. Vi ved, at for mange kommende forældre kan forældrerollen være forbundet med stor usikkerhed og bekymring. Vi ved også fra forskningen, at det er den tidligste indsats, der giver den største effekt for børnene.

Derfor foreslår vi i Venstre en styrkelse af den helt tidlige indsats, hvor sundhedsplejen i et tæt samarbejde med forældrene er med til at give barnet de bedste forudsætninger for udviklingen af dets personlige og sociale kompetencer.

Helt konkret foreslår vi flere tilbud fra sundhedsplejen til f.eks. graviditetsbesøg til førstegangsforældre, sundhedsplejebesøg om kost og måltider og sundhedsplejebesøg til treårige, indsatser som styrker kontakten mellem forældre og barn, samt kompetenceudviklingsforløb i sundhedsplejen og dagtilbuddene med fokus på at bryde den sociale arv.

Vi håber at det øvrige byråd kan bakke op om dette forslag, da det for os i Venstre er svært at finde et mere vigtigt eller meningsfyldt sted af investere, end netop i familierne og vores børns trivsel.

Publiceret: 16. Juni 2017 15:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus
Seneste
Lokalavisen Aarhus
Mest læste
Lokalavisen Aarhus
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!