Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Flere pladser til Aarhus på Hospice Søholm

Af Eigil Holm Nielsen, Hospice Søholms bestyrelse, Regionsrådskandidat for SF,
Havbakken 35, 8420 Knebel

Aarhus, Skanderborg og Silkeborg er de tre kommuner, der bruger Hospice Søholm i størst omfang, men der er kun få pladser i forhold til de mange, der gerne vil benytte sig af tilbuddet i en svær periode. Mange af dem, der står på venteliste, afgår ved døden, inden de kan få anvist en plads.

I princippet kan man blive visiteret til en hospiceplads et andet sted i regionen, hvor der er bedre plads, men mange vælger at blive på ventelisten til Hospice Søholm, fordi det er vigtigt at kunne have stabil og jævnlig kontakt med sin familie og omgangskreds i den sidste tid, man lever.

Nu har regeringen afsat nogle satspuljemidler, der kan gøre det billigere for regionerne at udvide antallet af hospicepladser.

Det er desværre en sædvane, at regeringens satspuljemidler ikke dækker alle udgifter, men regionen selv skal finde et større beløb for at kunne udnytte puljemidlerne.

Forvaltningen i Region Midt har indstillet, at der udvides med to pladser på Hospice Søholm, da det er her, der er størst søgning til de få pladser, der er til rådighed nu.

Men der er nogle hurdler, der skal overvindes. Først skal man have sin ansøgning af satspulje-midlerne godkendt, dernæst skal Region Midt finde penge på budgettet for 2018 til det beløb, der ikke dækkes af puljemidlerne.

Jeg håber, at alle disse ting falder på plads, fordi det vil rette en smule op på den ulighed, der er i regionen i forhold til hospicepladser i nærheden af folks bopæl.

I Aarhus , Skanderborg og Silkeborg kommuner bor der ca. 490 000 mennesker - det er over 37 pct. af regionens samlede indbyggertal - men Hospice Søholm har kun 22 pct. af regionens hospicepladser, så uligheden er stor.

Sagen behandles hos Regionens forretningsudvalg 18. april, og jo før, man får sendt ansøgningen om tildeling af satspujlemidlerne, jo hurtigere kan man hjælpe de mennesker, der venter på en plads.

Publiceret: 19. April 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!