Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En lukning af nærbanestationer giver ingen mening

Camilla Fabricius, Gruppeformand for Socialdemokraterne og formand for Teknisk Udvalg
Chr. X's vej 23, 1.
8260 Viby J

Regionsrådet overvejer at lukke fire stationer på Aarhus Nærbane, herunder Kongsvang Station. Både Regionsrådet og Aarhus Byråd har et fælles ønske om at få flere til at benytte den kollektive trafik. Derfor har vi sammen investeret i en letbane, som skal gøre det lettere at komme fra A til B. For at det skal lykkes, er nærbanen vigtig, og det giver derfor ingen mening at lukke eksempelvis Kongsvang Station.

Et af Regionsrådets argumenter er, at der er for få, som benytter Kongsvang Station. Der vil dog i de kommende år være et stort potentiale i området, når letbanen kommer. Så vil mange benytte Kongsvang Station til at komme hen til letbanen og videre rundt i Aarhus.

Lige nu er stationen gemt væk bag store træer og buske, og adgangsforholdene er dårlige. Jeg er sikker på, at flere vil benytte stationen, hvis den var mere synlig, og der blev lavet en trappe til stationen.

I sydbyen er trængslen i forvejen slem. Derfor håber jeg, at Regionsrådet vil tænke sig grundigt om, inden de træffer en beslutning. Vi får ikke flere til at benytte den kollektive trafik, hvis vi lukker stationer.

Publiceret: 28. November 2014 09:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere