Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Bevar den lokale indflydelse udenfor Aarhus

Michael Krogh Hansen (S)
kandidat til KV17
Engtoftevej 6
Hjortshøj

Jeg var 24. oktober deltager i en paneldebat arrangeret af Fællesrådet i Hjortshøj. Stort set alle partier, der er opstillet til det kommende valg til byrådet i Aarhus, var til stede ved mødet, hvor der var både god deltagelse og stemning.

Borgerne i Hjortshøj var meget naturligt optaget af, at de kan bevare et godt og trygt miljø i Hjortshøj, og at de kan få lokal indflydelse på hvilken udvikling, der kommer til at ske i området. Dette hvad enten der er tale om indkøbsmuligheder (centerdannelse) bevarelse af grønne områder, udbygning af Virupskolen eller påbegyndelse af det nye Multihus i Hjortshøj. Et projekt, hvor de lokale kræfter har udført et meget stort arbejde for at indsamle midler til det nye hus, som Hjortshøj har så hårdt brug for.

Et af de store emner på mødet var bevarelse af den såkaldte Østergårdsgrund, hvor der ligger planer om, at der skal bygges huse på grunden. En stor del af borgerne i Hjortshøj ønsker imidlertid at bevare grunden som et grønt område og udvikle det til en lille bypark til glæde og gavn for borgerne i Hjortshøj.

Jeg forstår til fulde den usikkerhed, der kan være hos en stor del af Hjortshøj-borgerne. Aarhus vokser i disse år med cirka 4.500 nye borgere hvert år, og der skal selvfølgelig bygges boliger til alle de nye, der kommer til kommunen. Men vi skal passe meget på, udbygningen ikke kommer til at gå udover de mindre bysamfund, der ligger udenfor og omkring Aarhus. Vi skal værne om disse samfund, så de fortsat kan være attraktive valg for de, der ikke vil bo inde i selve storbyen.

Jeg bor selv i Todbjerg og vil gøre, hvad jeg kan for at sikre borgerne den maksimale indflydelse på, hvordan deres lokalsamfund eventuelt skal udbygges.

Derfor er jeg også glad for tilsagnet fra teknik og miljø om, at der ikke tages endelig stilling til eventuel byggeri på Østergårdsgrunden, før dette har været til grundig drøftelse hos borgerne i Hjortshøj. Jeg er overbevist om, at der lyttes til deres holdninger, og jeg vil som byrådsmedlem gøre, hvad jeg kan for, at der tages maksimalt hensyn til de lokale røster, uanset om det er i Mårslet, Hjortshøj, Todbjerg eller andre af vores lokalsamfund rundt om Aarhus.

 

Publiceret: 10. November 2017 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

Valget netop nu